Kultur

Jago – den sande hovedperson i Shakespeares Othello

Torsdag d. 28 juni er der premiere på ’Othello’ på Det Bruunske Pakhus i Fredericia. Her skal seks skuespillere mellem 18 og 22 år præsentere publikum for deres afgangsforestilling fra Teater Malstrøms talentudviklingsgren Talentfabrikken. Forestillingens hovedrolle Jago spilles af 18-årige Michael Sirach fra Kolding.

 

Hvem er Jago?

Jago bliver ofte kåret som den mest ondsindet mandlige rolle i teaterverdenen. Men Michael Sirach ser anderledes på det:

”Jeg har skullet sætte sig ind i hovedet på en gennemført skurk, for jeg har været nød til at forstå Jago for at kunne spille hans karakter. Jeg har faktisk sympati med Jago – han er en sjæl, som er blevet kastet til side, og han er blevet overset så mange gange. Både i hans militærkarriere men også i kærligheden, hvor Othello har været sammen med Jagos kone. Han har derfor udviklet så meget bitterhed overfor verden. Når han så kæmper for at få tingene til at gå sin vej, bliver det på den mest ekstreme måde, for det er det, han er blevet efterladt med.”

I forestillingen er Jago historiefortælleren, der konspirerer og sætter fælder for sin omgangskreds. For Michael er det den rolle, han fornemmer har udviklet ham mest i nyere tid, da Jago i stykket lader som om han er sindsforvirret. Han spiller derfor skuespil i skuespillet.

De seneste roller, Michael har spillet i en række forestillinger på Hoptrup Efterskole og på Teater Malstrøm, har været meget naturalistiske, så Jago er en spændende udfordring. Han tilføjer:

”[Instruktør] Michael Hansen har kendt mig siden barnsben, og han har altid vidst hvordan han skulle udfordre mig. Jeg begyndte at gå til drama hos ham som 11-årig, så han har fungeret som min far og mentor på teaterscenen. Derfor vidste jeg, da audition til Othello blev slået op, at jeg var nødt til at melde mig. Det var en stor mulighed for at udvikle mig”.

Fra sceneinstruktør til filmskuespiller

Munkensdam Gymnasium i Kolding er blevet kendt i lokalområdet for deres årlige musicals, der er af høj kvalitet. Michael Sirach, der netop er færdig med 2.g. på gymnasiet, er stolt af at have fået lov til at instruere forestillingerne alle tre år, han går på gymnasiet, sidste gang i starten af 2019.

”Der skal jeg også søge ind på skuespillerskolen. Det har været mit mål, siden jeg startede som 9-årig til drama. Jeg når dog at blive færdig med gymnasiet først. Hvis det så ikke lykkes at komme ind i første hug, så har jeg besluttet at tage et sabbatår, hvor jeg tager til LA eller London for at blive filmskuespiller”.

Før det kommer så vidt, kan Michael Sirach opleves på Det Bruunske Pakhus i Fredericia de tre aftener, Othello spiller.

 

Faktaboks:

  • De seks skuespillere i Othello er: Michael Sirach, Silke Jensen, Sia-My Ratkovic Nielsen, Sophie Stjerne Lauritsen, Emilie Korsholm Laugesen og Alexander Christian Bryld Obaze
  • Shakespeares stykke Othello har været grundlaget for mange operaer, film og litterære bearbejdelser. Verdis opera Othello er den meste kendte, og Teater Malstrøms er den allernyeste.
  • Spilleperiode: 28. 29. og 30. juni. Alle dage kl. 19.30
  • Spillested: Det Bruunske Pakhus, Kirkestræde 3, Fredericia
  • Arrangør: Teater Malstrøm
  • Længde: godt 2 timer inkl. pause
  • Billetter: Billetter til alle Teater Malstrøms forestillinger i 2018 kan købes på billetten.dk eller på deres salgssteder, fx Tøjhuset i Fredericia, Comwell Kolding Teater eller Vejle Musikteater. Billetsalget er i gang. Billetprisen på Othello er en del lavere end de øvrige forestillinger, da det er en elevforestilling.
  • Talentfabrikken støttes af Kulturregion Trekantområdet