DanmarkC TV

Home FREDERICIA InnoCamp – tre kreative idédage uden filter
InnoCamp – tre kreative idédage uden filter

InnoCamp – tre kreative idédage uden filter

0

InnoCamp – tre kreative idédage uden filter

 

 

Virksomheder har brug for at opleve, hvilke ideer de unge kan komme op med, hvis de får en tænkehat på hovedet og bliver udfordret med en konkret opgave. De har nemlig ingen filter. De unge tænker i muligheder – ikke i begrænsninger. Alt kan lade sig gøre. Virksomheden Veksø deltager for tredje år på årets InnoCamp, fra 11, til 13. oktober, og satser på at få konkrete idéer med hjem, der kan omsættes til virkelige projekter.

 

Da vinderne af InnoCamp 2012 skulle findes, var ingen i dommerpanelet i tvivl om, at det var den gruppe på seks elever, som havde arbejdet med en udfordring fra Veksø. Skab et byrum, som de unge kan lide at være i, lød opgaven dette år. Eleverne lavede på tre dage en idé til en stor parasol med bænk, vand, højttalere og indbygget varme. Vinderprojektet var lige til at sætte i produktion med det samme, lød det begejstret fra Veksø dengang.

 

På tilsvarende måder er der på seks InnoCamps lavet et væld af projekt- og produktideer, som har været til stor inspiration for de virksomheder, der har deltaget igennem årene. I flere tilfælde er elevernes ideer blevet omsat til konkret virkelighed. I år deltager Veksø for tredje år, og det er udviklingschef Christian Olsen der står i spidsen for den udfordring, som de godt 500 elever skal arbejde med i næste uge. Udfordringerne er hemmelige indtil camp-start, men baggrunden for at Veksø deltager er meget åbenlys, siger Christian Olsen.

 

– I modsætning til os, de lidt ældre, tænker de unge generelt uden filter. Vi, der har erfaringer, har en tendens til at fravælge muligheder eller løsninger, fordi vi mener, at det ér prøvet før. Vi fravælger også tit, fordi vi med det samme siger, at det ikke kan lade sig gøre – uden måske at tænke over, om vi skulle udfordre det, som vi allerede har prøvet, endnu mere.

 

Noget der ikke er set før

 

– Det er så dejligt med de unge mennesker, at de filtre, som vi andre har oparbejdet, dem har de ikke. Og netop dette er vores vinkel til, hvorfor vi synes, at det kunne være interessant at bruge de unge mennesker – prøve at se, hvad de kan komme frem med af løsninger.

 

Christian Olsen, der i forskellige sammenhænge laver innovationsprojekter sammen med unge mennesker på skoler og uddannelsesinstitutioner, lægger ikke skjul på, at han har høje forventninger til deltagelsen i årets InnoCamp i Fredericia Idrætscenter – og ikke mindst til resultatet af de unges idéarbejde. Uden at sige for meget, kan han afsløre, at eleverne skal arbejde med en byrumsproblematik, som mange i dag søger nye løsninger på.

 

– Succeskriteriet er, at Veksø får én eller to ideer med hjem, som vi ikke selv har haft før – nogle nye tanker og muligheder til noget, vi ikke har set før. Det vil jeg elske. Min erfaring i arbejdet med de unge mennesker er, at der som regel kommer tanker og forslag frem, som vi ikke selv har tænkt på, lyder det fra Christian Olsen.

 

InnoCamp, der starter tirsdag den 11. oktober, er alternativt brobygningsprojekt arrangeret af Fredericia Kommunes skoleafdeling i samarbejde med byens ungdomsuddannelser, hvor 8. klasses elever via tre dage med fokus på innovation og idéudvikling får et indblik i de forskellige ungdomsuddannelser. På årets InnoCamp er det virksomhederne Electrolux, FredericiaC, Fredericia Kommune – Midtbyens arenaer, Super Brugsen, Interflora/Iris Blomster og Veksø der stille udfordringerne til de unge i Fredericia Idrætscenter.