Læserdebat

Hvad kan politikere egentlig? Jeg tror ikke jeg er den eneste der føler danske politikere har mistet fodfæstet med virkeligheden

Læserdebat af: Lotte Hansen, Ungeordfører. Liberal Alliance i Fredericia

”Hvad kan politikere egentlig?”. Jeg tror ikke på at, jeg er den eneste i hele kongeriget der en gang imellem mener at, de danske politikere mister fodfæstet med virkeligheden.

Skal man være ”blå-øjet” for at kunne se en fremtid i politik? For at kunne gøre en forskel for danskerne? Spørgsmålene er mange.
Mange har spurgt mig ”hvad kan Liberal Alliance egentlig” eller ”Liberal Alliance er jo kun makkere med de rige, for at gøre dem endnu rigere”.

Jeg mener; Liberal Alliance er svaret på dansk politiks realisme, vi er dem der tør stille de svære spørgsmål, vi træffer de svære valg. Vi siger ”der mangler ikke penge – men fornuft”.

Jeg prøver her at give et mindre overblik over tallene og realismen på regeringens ’bureaukratiske’ fest i det offentlige.

Der har siden 2006 været en stigning i antal af “chefer”, mellemledere, specialkonsulenter osv. på 740% i det offentlige

Der er brugt over 4 milliarder på et ejendomsvurderingssystem, hvor 68.000 af vurderingerne skal gennemgås for fejl

Der er ansat 660 nye akademikere rundt på landets sygehuse for at sidde og løse papirarbejde

Der er ’puslen’ i krogene om at, faggruppen af pædagoger skulle til at få 2500 mere i måneden – HVIS du altså vælger at arbejde 37 timer. Men hvis du nu ved lidt om branchen, så ved du også at størstedelen af de danske kommuner ikke tilbyder en 37 timers stilling til pædagoger i døgn-tilbud, på baggrund af at det gør arbejdsplanlægning ufleksibel.

Varm luft, som altid.

I komikkens højborg, ser vi i øjeblikket at der igen er varslet store besparelser på voksenområdet.
Mit spørgsmål er: hvis det går så skidt i kommunerne, at byrådet med så store tal, alligevel kan udlægge det så laissez faire, hvorfor så ikke uddelegere til private udbydere.

Liberal Alliance ønsker
private udbydere på en lang række områder. De private områder har leveret ca 12% besparelse på 180 forskellige tilbud indenfor f.eks. læge, psykiatri, tandlægetider osv.

LA’s svar på bedre trivsel, økonomi og ledelse er: Mindre dokumentation, og skattelettelser. Regeringens svar er; komitéer, udvalg og kontrol.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv