Høstfest med Open by Night

Høstfest med Open by Night

Høstfest med Open by Night

0

Høstfest med Open by Night

 

Fredericia shopping melder klar med endnu en Open by Night med det hyggelige tema Høstfest – En dejlig fredag er i vente, med en masse sjove og anderledes oplevelser

 

I måneder har vi planlagt fredagens Høstfest – Ja længe før sommeren meldte sin ankomst og vi fandt klip klapperne frem, siger by- og eventkoordinator, Lene Bach, og forsætte med nok det vigtigste, nemlig at alle i styregruppen krydser fingrene og håber vejret vil vise sig fra en flot side på fredag. Igen i år har Lene Bach valgt at byde gode samarbejdspartner med ved ”rundbordet” og i fællesskab er der blevet sammensat et super hyggeligt program, med det faste tema, nemlig sammenværd og hygge – Inden den mørke tid helt tager over og efteråret må vige for vinteren.

 

En, to mange – Man kan vel godt begynde at sige vi har skabt en ny tradition, når det nu er andet år i træk vi afvikler Høstfest, smiler Lene Bach, og fortæller at høstfesten langt fra ville blive den samme, uden det gode samarbejde med museumsgården Kringsminde. Vi har fået skabt noget unikt, siger forvalter Karin Rahbæk fra museumsgården Kringsminde – Vi fra gården kommer ind til byen, med det vi har og som vi skal bruge til en god formidling om gamle traditioner, og i år byder vi på smagsprøver på gammel daws Gule ærter.

 

Alle de frivillige fra gården har bidraget med stort og småt – Men det er sjovt og vi glæder os til en hyggelig dag, og ikke mindst til en masse snak og fortællinger om en svunden tid i det gamle landbrug. Der er i samfundet pt. meget stor fokus på gode råvare, dyrevelfærd og om sundhed generelt, og ikke mindst bæredygtighed, hvilket jo havde stor betydning for landbruget i gamle dage, men dengang var bæredygtighed bare en del af driften på gården, der skulle helst ikke gå noget til spilde, men ifølge Karin Rahbæk er det jo egentlig det samme.

 

I år har vi udvidet vores samarbejde, og budt Det Grønne Rum, Grønt sekretariatet, velkommen i styregruppen. De fleste af jer har set Det Grønne Rum, som har til huse i butikslokalet i Danmarksgade, ved passagen i Midtpunktet – De har altså gang i mange spændende ting, lige fra skraldekunst til dele køer, og en helt ny måde at arbejde med ”borgerinddragelse” – deres bæredygtighedskonsulent Marie Fonvig, har hele tiden gang i noget vildt spændende!

 

Vi glæder os som sagt til en hyggelig fredag helt frem til kl. 22.00, og vi håber rigtig mange kommer til Fredericia, så vi i fællesskab kan få nogle hyggelige timer sammen – Og husk der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning, slutter Lene Bach

 

Aktivitetsoversigt for høstfest

 

På og omkring Rådhus Pladsen:

Mobile bondegård – med klappedyr

En sjov event ”malk en ko” dog ikke en rigtig Ko! Deltag og vind fede præmier

Le Lauget fra Kringsminde museumsgård

Oldemors Køkken med smagsprøver på gammeldaws Gule ærter

Biavler foreningen med salg af lokal honning og Mjød

Mandel og nøddebod med lækkerier

Togo Strik – lækkert strik af bl.a. hundehår

Æblemosteriet, pres din egen æblesaft

Gæt et æble – altså en æblesort, og vær med i konkurrencen om at vinde gavekort med fine præmier

Salg af lokale grøntsager fra museumsgårdens marker, og få en snak med de frivillige landmænd i Landbrugs lauget

Insekter og bier, en snak om ”Det kribler og krabler” Dansk naturfredningsforening

Madsby Legepark gæster os med deres nye ”lamkoncept”

 

Gothersgade:

Prøv kræfter med cykeltræk, en omskrivning af disciplinen Traktortræk og her gælder det om at først i mål på cykel og med en halmballe på slæb   – Pengene går til Støt Brysterne (yderligere oplysninger hos Christina fra Le Noir eller Daniel fra Butik Miami – Gothersgade Nords egen forening)

Ansigtsmaling for børn

 

Danmarksgade:

Prøv kræfter med en vaske ægte rodeotyr, og hop løs i hoppeborgen

I Det Grønne Rum, foredrag med Lone Landmand kl. 19:00

 

Vendersgade:

Børnekarrusel for de mindste og en sjov kraftprøve for far og søn, som på de gamle markedspladser.

 

Og ellers…

En masse gamle traktorer, hvor børn selvfølgelig har mulighed for at sidde på, måske mens far eller mor snupper et billede, og ikke mindst en hyggelig snak med ”traktormanden”

Gågaderne vil igen i år være pyntet med Fugleskræmsler så snup en sjælden ”selfie”

 

Musik og spas!

På Rådhus Pladsen vil der være rigtig høstfest stemning, med den rette musik fra scenen, hvor Fortolkerne underholder fra kl. 15.30 og frem til kl. 17.30 – Hvorefter The Most Wanted tager over og går på scenen kl. 18.00 og spiller helt frem til kl. 21.00.

 

Chickenrun

De af jer som gæstede Fredericia Midtby påskelørdag vil kunne nikke genkendende til de total morsomme ”høns”, som rendte forvildet rundt i gaderne, mens bondemanden gjorde sit bedste for at få styr på sine høns. For alle børn og os barnlige sjæle er der nu mulighed for at opleve en gadeforestilling hvor der er tænkt helt ud af boksen, glæd jer… Chickenrun kan opleves af to omgange, nemlig klokken 17.00 og igen kl. 18.00.

 

Mågen Mogens og Søren sømand

Vi får også igen i år besøg af mågen Mogens og Søren sømand, som vil underholde rundt i gaderne med en sjov dialog med de forbipasserende og ikke mindst underholder de begge to med alt det sjove de har oplevet på de store verdenshave. Mågen Mogens og Søren sømand kan opleves kl. 20.00 rundt i gågaderne.

 

Kurt landevejsridder kigger forbi

Oplev den kæmpestore landevejsridder Kurt, når han stille og roligt går rundt og hilser på. Du er meget velkommen til at snuppe et billede sammen med Kurt, det syntes han bare er hyggeligt. Kurt landevejsridder kigger forbi os ca. kl. 16.00.