FREDERICIA

Her kan du komme til fastelavn i Fredericia i vinterferien

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Kom med til fastelavnsfest i Fredericia – se hvor i listen herunder

Med et bredt udvalg af aktiviteter spredt over hele byen, er man i Fredericia klar til at byde velkommen til fastelavnsfest for store og små.

Vi har fundet 5 steder hvor du kan komme til fastelavnsløjer:

Fastelavnsgudstjeneste for børn i Christianskirken

Fredag den 9. februar kl. 15.00-17.00 er der fastelavnsfest og -gudstjeneste. Der begyndes med at slå katten af tønden, derefter spises der fastelavnsboller i Christianshus, og så sluttes der af med fastelavnsgudstjeneste i kirken.

Arrangementet er gratis, og der er ingen tilmelding. Kom gerne udklædt.

Kirkefrokost, og katten af tønden ved Michaeliskirken

Denne familievenlige begivenhed finder sted søndag, den 11. februar 2024, fra kl. 11:30 til 12:30, hvor både store og små kan deltage i tøndeslagningen.

Efterfølgende vil der blive serveret en lækker kirkefrokost, med priser der er holdt familievenlige: voksne for 40 kr., børn for 10 kr., og en maksimal pris per familie på 100 kr.

Fastelavn med børne DJ ved Urbania Streetfood

Hos Urbania Street Food kan besøgende opleve spændingen ved tøndeslagning, og dykke ned i kreativ leg i deres krea-hjørne. En Børne DJ vil sørge for musikken og skabe en festlig stemning, der får fastelavnsløjerne til at rulle.

Begivenheden løber af stablen søndag den 11. februar fra kl. 11:00, og lover god stemning for hele familien.

Kl. 11.00 – De små slår katten af tønden (3-6 år)
Kl. 12.30 – De store slår katten af tønden (7-12 år)

Gudstjeneste og traditionel tøndeslagning i Taulov Kirke

Taulov Kirke byder på en kombination af åndelighed og tradition, med en gudstjeneste specielt tilrettelagt for børnene, efterfulgt af tøndeslagning. Her kan både børn og barnlige sjæle klæde sig ud og deltage i festlighederne.

Der vil være mulighed for at nyde en kop kaffe, te eller saftevand sammen med en fastelavnsbolle, som en hyggelig afslutning på arrangementet.

Stor Fastelavnsfest i Hannerup Kirke

Der var fuld fart over feltet ved Hannerup kirke til fastelavnsfesten i 2023. Arkivfoto: DanmarkC TV

I Hannerup Kirke inviteres der til et fastelavnseventyr for hele familien den 11. februar kl. 14, med indgang helt gratis. Her inviteres alle – fra pirater til robotter – til at deltage i en børnegudstjeneste, tøndeslagning, og ikke mindst til at konkurrere om de eftertragtede titler som kattekonger og kattedronninger.

Med ti aldersopdelte tønder og forventning om 200-300 deltagere, er der lagt op til en eftermiddag fyldt med sjov og ballade.

Så tag familien i hånden, og vær med til at skabe en festlig og mindeværdig fastelavn.

Vi har taget udgangspunkt i arrangementer tilmeldt visitfredericias eventkalender.