DanmarkC TV

H.K.H. PRINS JOACHIM UDDELER MEDALJER TIL VETERANER

H.K.H. PRINS JOACHIM UDDELER MEDALJER TIL VETERANER

H.K.H. PRINS JOACHIM UDDELER MEDALJER TIL VETERANER

0

H.K.H. Prins Joachim uddeler medaljer til Veteraner

 

Når Danmarks Veteraner fejrer deres 50-års jubilæum den 26. oktober i Fredericia, bliver det med protektor H.K.H. Prins Joachim som honnørmodtager og hovedtaler.

 

For præcis 50 år siden blev FN Soldaterforeningen De Blå Baretter – der i dag er blevet til Danmarks Veteraner – stiftet i netop Fredericia. Jubilæet bliver fejret med kongeligt besøg, en stor parade og uddeling af medaljer. Der er i dag 36veteraner, som var med for starten og af dem vil mindst 17være til stede for at få overrakt deres jubilæumsmedalje.

 

Samtidig benytter Danmarks Veteraner lejligheden til at uddele fortjenstmedalje og jubilæumstegn til veteraner fra Cypern, Balkan og flere af de små FN missioner.

H.K.H. Prins Joachim vil afslutte paraden med at uddele The Nordic Blue Barets Medal of Honour til 12 veteraner, der har gjort sig særligt fortjent til denne hæder.

 

 

Den samlede parade forventes at komme til, at omfatte over250 veteraner og i alt vil arrangementet omfatte over 450 personer med pårørende og gæster.

 

De mange veteraner vil allerede fra morgenstunden begynde at ankomme til Ryes Kaserne i Fredericia. Hen over formiddagen bliver der helt sikkert udvekslet mange gode minder og historier. Kl. 13.00 vil selve paraden foregå efterfulgt af en reception for veteraner og pårørende.

Dagen bliver afsluttet med en koncert af Rock N’Roll bandet ”Guns N Roses – Jam i Tøjhuset, Fredericias live scene – nok målrettet de yngre veteraner – og derefter bliver der i umiddelbar nærhed af koncertstedet, et stort festfyrværkeri,som sidste punkt på jubilæumsdagen.