Kultur

Garderfestivalen fylder Fredericia med musik og farverige uniformer

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Den årlige garderfestival i Fredericia er lige rundt om hjørnet, og 6. juli Garden står igen klar til at byde velkommen til en dag fyldt med musik og festlige uniformer.

Festivalen løber af stablen lørdag den 15. april, og dette års program ser ud til at være fyldt med spændende oplevelser – Dagen starter kl. 10.00, hvor de deltagende gardere vil gå stjernemarch til Rådhuspladsen i Fredericia, hvor festivalen åbnes kl. 10.30. Her vil de forskellige gardere give en fælleskoncert, inden de begiver sig ud i byen for at give koncerter på forskellige steder, melder arrangørerne.

Fra kl. 13.30 til 16.30 vil der desuden være et show, en koncert og tattoo på Axeltorv. Programmet byder på mange forskellige garder fra rundt i landet, ca. 320 garder vil være samlet i Fredericia. Heriblandt: Vedbæk Garden, Den Sønderjyske Pigegarde, Prins Jørgens Garde, Danehof Garden, Roskilde Garden, Slagelse Garden, Juelsminde Pigegarde, Horsens Garden og naturligvis 6. juli Garden.

De deltagende korps vil spille koncerter på følgende steder:

  • 6. juli Garden: Rådhuspladsen
  • Den Sønderjyske Pigegarde: Vendersgade ved Din Tøjmand
  • Vedbæk Garden: Jyllandsgade ved The og Ide
  • Horsens Garden: Danmarksgade ved Mr.
  • Danehof: Gothersgade ved Geist og Gnist
  • Juelsminde: JB Nielsens Plads
  • Slagelse: Ryes Plads
  • Roskilde: Street Food
  • Prins Jørgens Garde: Danmarksgade ved Imerco

Derudover vil korpsene spille koncerter på byens plejecentre mellem kl. 10 og 12 søndag d. 16 april, hvor beboerne vil kunne nyde den smukke musik.

Garderfestivalen er en unik mulighed for at opleve nogle af Danmarks bedste garder samlet ét sted og nyde deres fantastiske musik og opvisninger. Festivalen er også en mulighed for at se de flotte uniformer, som traditionelt hører med til garderfestivaler.

DanmarkC TV optog sidste års festligheder ved Garderfestivalen 2022, dem kan du se i videoen herunder:

Garderfestivalen har været en del af Fredericias kulturliv i mange år, og den har altid trukket mange besøgende til byen. Festivalen er en unik mulighed for at opleve gardernes musik og opvisninger på tæt hold og samtidig nyde byens hyggelige atmosfære og smukke omgivelser.

Så hvis du vil opleve noget helt særligt og høre nogle fantastiske musikere, er Garderfestivalen i Fredericia det helt rigtige sted at være lørdag den 15. april.