Kort Nyt

Gældsstyrelsen lancerer ny digitalt gældsoverblik: Se og betal din gæld med få klik

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Borgere kan nu hurtigt og nemt se og betale deres gæld til det offentlige online

Gældsstyrelsen har lanceret en ny selvbetjeningsløsning, der giver borgere mulighed for digitalt at se og betale deres gæld til det offentlige. Løsningen, der hedder “Gældsoverblik”, gælder i første omgang kun for gæld i styrelsens nyeste inddrivelsessystem, PSRM, det oplyser Gældsstyrelsen i en pressemeddelelse idag.

Nemmere at få overblik og betale gæld

Hidtil har borgere, der ønskede at tjekke eller betale deres gæld, været nødt til at kontakte Gældsstyrelsen via telefon eller e-mail. Den nye løsning gør det nu nemmere og hurtigere for borgere at få overblik over deres gæld og betale den online.

– Vi arbejder løbende på at lave brugervenlige løsninger, der gør det nemmere at få information om og betale sin gæld til det offentlige. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan tilbyde denne mulighed, hvor borgerne selv kan se og betale deres gæld, siger underdirektør for Borger- og Virksomhedskontakt i Gældsstyrelsen, Kristian Ryom.

Sådan bruger du Gældsoverblik

For at bruge Gældsoverblik skal du have et NemID. Du logger derefter ind på https://gaeldst.dk/ og klikker på “Gældsoverblik”. Her kan du se en oversigt over din gæld i PSRM, herunder beløb, forfald og betalingsmuligheder. Du kan også betale din gæld direkte med betalingskort eller MobilePay.

Gælder ikke for alle typer gæld

Det er dog vigtigt at bemærke, at Gældsoverblik i øjeblikket kun gælder for gæld i PSRM. Gæld i styrelsens andet inddrivelsessystem, DMI, vises ikke i overblikket. Det betyder, at borgere, der også har gæld i DMI, fortsat skal kontakte Gældsstyrelsen for at få et komplet overblik over deres gæld.

– Det her er første version af vores gældsoverblik. Vi fortsætter med at forbedre og udvide gældsoverblikket i den kommende tid. Vi arbejder blandt andet på at få gæld fra DMI med i overblikket, siger Kristian Ryom.

I 2025 forventer Gældsstyrelsen at kunne tilbyde borgere og virksomheder overblik over deres gæld i både DMI og PSRM gennem selvbetjeningsløsningen. Derudover fortsætter Gældsstyrelsen med som udgangspunkt at sende alle nye skyldnere en gældsoversigt eller et rykkerbrev indenfor en måned, efter de har fået gæld til inddrivelse, ligesom Gældsstyrelsen som udgangspunkt sender en årlig orientering til skyldnere. Har man i dag gældsposter i begge systemer, vil det fremgå i disse gældsoversigter.

Du finder gældsoverblikket på linket her.