DanmarkC TV

Home 112 GÆLD ÅRSAG TIL BODEGARØVERIER I FREDERICIA
GÆLD ÅRSAG TIL BODEGARØVERIER I FREDERICIA

GÆLD ÅRSAG TIL BODEGARØVERIER I FREDERICIA

1

17-årigs gæld årsag til bodega-røverier

 

Fredag blev to drenge på 16 og 17 år fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Kolding, sigtet for to bodega-reøverier i Fredericia.

Under grundlovsforhøret kom det frem, at røverierne var udsprunget af den 17-åriges gæld til den 16-årige. Den 17-årige havde købt en jakke af den 16 årige, og derfor skulle gælden på 1000 kr ud af verden.

Bevæbnet med en hardball pistol begik den 17-årige røveri mod bodegaen Josef i Kirkestrædet i Fredericia.

Læs også : To drenge på 16 og 17 år anholdt for forbindelse til bodega-røverier

I retten kom det frem, at det var den 16-årige der pressede den 17-årige til at begå kriminalitet, for at afdrage på den udestående gæld.

 

Efter røveriet på bodega ”Josef”, løb den 17-årige hjem til den 16-årige og afleverede udbytte og pistol. Her blev byttet delt med den 16-årige.

 

Den lette tilgang til penge, fristede den 17-årige til at gentage sit forehavende og begå endnu et røveri. Denne gang mod bodegaen ”Havfruen”.

Her mislykkedes røveriet imidlertid, og under flugte skilte den 17-årige røver sig af med hardball pistolen, ved at smide dele heraf i bl.a. voldgraven.

 

Henvendelser fra offentligheden bragte politiet p sporet af de to drenge, og torsdag blev de begge anholdt og sigtet for røverierne.

 

Dommeren valgte at varetægtsfængsle begge drengene i 4 uger på ungdomsinstitutioner.

Den 16-årige valgte at anke denne kendelse til landsretten