Kultur

Gadeteater fylder hele byen i festugen

I festugen er der gadeteater af højeste kvalitet for både store og små, og der er fri entré til det hele  

En ny international gadeteaterfestival bliver lanceret i forbindelse med festugen i år. Festivalen besøger fem kommuner, hvor gader og pladser vil danne rammen om festlige, underholdende og tankevækkende forestillinger fra hele Europa. Det er gadeteater af højeste kvalitet for store og små, og der er fri entré til det hele. I Fredericia vil der blive ikke mindre end 10 forestillinger fordelt på Rådhuspladsen, i Madsby Legepark, i Danmarksgade og i Kanalbyen.

Gadeteaterfestivalen i Fredericia starter fredag den 24. august. I Danmarksgade ved biblioteket kan du bl.a. se ”Life Is Good”, der er en komisk forestilling om livsglæde og tungsind. Dansk Rakkerpaks nye forestilling handler om et begyndende venskab mellem det umage par Filippo, der spiller dukketeater og Tonny, som er tynget af personlige problemer. ”Life is Good” er helt uden ord men fyldt med kropsmimik, musikalitet og masser af humor for både voksne og børn fra.

Lørdag den 27. august kan du bl.a. på Rådhuspladsen opleve ”Jekyll On Ice”, der handler om en genert issælger, som kommer på glatis. Jekyll er en følsom og indadvendt issælger, der i forsøget på at bryde isen og nå ud af sin generte skal kommer voldsomt på glatis. Det er en boblende, visuel komedie med varme, humor, masser af fysiske gags, enorme balloner og en charmerende isvogn.

I Madsby Legepark kan du søndag den 28. august bl.a. se fransk humor og klovneri i The Horsemen. Det franske gadeteater Les Goulus præsenterer forfinet, fransk gadeteater, når det er bedst. Tre fornemme dressurryttere kommer til byen for at viser deres bedste tricks. Det kan dog være svært at holde styr på både hest og rytter, og det skaber postyr i gaden, når hestene ikke lystrer.

I forbindelse med gadeteaterfestivalen har Fredericia-Middelfart Teaterforening i samarbejde med Kanalbyen skaffet en fantastisk havne- og teateroplevelse til byen. Tag hele familien under armen og kom og oplev teaterforestillingen ’opHAV’ på havnekanten i Kanalbyen. Forestillingen, der involverer en havnekran, er cirkus, når det er bedst, med akrobatik, fysisk teater og live musik. Forestillingen er skabt specielt til havnefronter – stedet, hvor mennesker og hav mødes.