Læserdebat

Fyret på gråt papir i en tåge af forklaringer

Af Karsten Byrgesen, Nye Borgerlige, Regionsrådsmedlem Region Syddanmark og byrådsmedlem i Fredericia

14 spørgsmål fra journalist Thomas Vibjerg (TV) (JP 4/4-23) vedrørende ”fyring af direktører og gyldne håndtryk” står ubesvarede hen. TV ville stille spørgsmålene til Borgmester Steen Wrist, men borgmesteren er ”ikke interesseret”. Hvordan kan en borgmester være ”ikke interesseret” i at varetage sin opgave og tage ansvar. Lukketheden og eksklusionerne fortsætter og hemmelige aftaler cementerer, at kommunen kører i den forkerte retning i en syndflod af frås med skattekroner og overforbrug, fravær af viden, kontrol og lydhørhed – og tavshed.

Fyringssager der i gyldne håndtryk og vanvittige regninger til ansættelsesbureauer for gud ved, hvilken gang løber op i mange millioner kroner i en tid, hvor kernevelfærd og service til borgerne er truet.

Årsagen til fyringen af Kommunaldirektøren er så hemmelig, at jeg som byrådsmedlem ikke ved, HVORFOR. Når Borgmesteren og lederne for Konservative og Dansk Folkeparti forklarer at der skal lægges en ny linje med fokus på økonomi enten lyver de, eller bryder præmissen i fratrædelsesaftalen. Døm selv. Sandheden ligner en politisk fyring, der ligger i forlængelse af en ekstrem dårlig kultur med politisk råben og skrigen, der leder fantasien hen i en bananrepublik.

Niels Martin Vind (V) har udtrykt sig meget klart og faktuelt om mulige årsager, der begyndte i valgkampen i 2021 og siden er fortsat og taget til. Jeg er enig med Niels Martin i hans vurdering, hvilket har ført til, at tonen og stemningen i Byrådet har nået en ny bundrekord, samtidigt med, at kommunen kan udråbe sig selv som Danmarks værste offentlige arbejdsgiver. Det er flovt at være vidne til.

Komiske Ali har fundet sin ligemand

Borgmesteren har sat 1. viceborgmester (S) Søren Larsen til at tage skraldet, men han glider helt af, hvilket gør artiklen i JP super tragisk komisk. Der blev ikke svaret klart på et eneste spørgsmål. Her er der nogle eksempler: Hvad synes du om, at I fyrer en direktør efter en måned? ”Det holder jeg for mig selv”. Hvem skal borgerne spørge, hvis ikke det er jer politikere?  ”Vi kommer ikke længere”. Hvem har ansvaret for, at det er gået galt? ”Det kan jeg ikke sige noget om”. Komiske Ali har fundet sin ligemand. Det er byens ledelse der ”udtaler” sig og fralægger sig ethvert ansvar for dårlig politisk ledelse og frås med offentlige midler.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv