FREDERICIA

Frederik den IIIs Laug hædrer Cykeldrengene Nicklas og Emil

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Fredericia hædrer Cykeldrengene – Nicklas og Emil modtog Frederik d. III Laugs medalje

Frederik den IIIs Laug har i dag udnævnt Cykeldrengene Nicklas Flenø Mikaelsen og Emil Fammé Hansen til årets “Fæstningsdrenge”, eller “Fredericianere” – Kært barn har mange navne. Prisen blev overrakt ved en ceremoni på Rådhuspladsen i Fredericia kl. 11.11. Prisen gives til en person eller gruppe, der har gjort en bemærkelsesværdig indsats for Fredericia.

– Frederik den IIIs Laug har i enstemmighed besluttet hvem der skulle udnævnes til årets fæstningsdreng(e), titlen skal i år gå til Cykeldrengene, Nicklas og Emil, lød det fra Frederik III Laugs formand, Michael Kristensen.

Nicklas og Emil, der begge er født og opvokset i Fredericia, har kendt hinanden siden de var 5 år gamle. De har gået på samme skole (Skjoldborgvejens skole red*) og har været bedste venner i over 20 år. Deres venskab er præget af en fælles passion for cykling og eventyrlyst, som har ført dem til at opleve verdenen på to hjul.

Frederik den IIIs Laug kunne idag overrække både medaljer, kage og titlen som “Årets Fredericianere” til Nicklas Flenø Mikaelsen og Emil Fammé Hansen. Foto: DanmarkC TV

– Nicklas og Emil, i mødtes som 5-årige, og er opvokset sammen her i Fredericia, i har gået på samme skole, og i har været bedste-venner i over 20 år. Trods jeres unge alder har i allerede oplevet meget, meget mere, og har mere på jeres CV, end mange af os der står omkring jer. I har med jeres ufattelige lyst, til at opleve, og udleve, gjort Fredericia kendt i hele verden. Det er med stor glæde at Frederik III Laug kan udnævne jer til årets “Fæstningsdrenge”, sagde Michael Kristensen, formanden for Frederik den IIIs Laug.

De seneste 5 år har disse gjort sig bemærket og vundet årets “Frederik”:

2019: Madsby Legepark
2020: Grundet corona ingen prismodtagere
2021: Melvin Kakooza
2022: 7.Regiments Musikkorps i Fredericia.
2023: Kristian Bendix Drejer – Business Fredericia

Lørdag kan du se et tv-indslag fra prisoverrækkelsen på DanmarkC TV.