FREDERICIA

Fredericias skolepatruljer skal til LEGOLAND

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

I årtier har landets skolepatruljeelever fået mulighed for at komme en tur i Tivoli eller LEGOLAND som det velfortjente skulderklap, som de unge trafikhelte kan se frem til efter et år med skolepatruljetjeneste – også når det er mørkt og koldt. Den 8.-11. maj indtager over 9.000 elever Tivoli og LEGOLAND

Om det regner, sner eller solen skinner står de der flere gange om dagen: Skolepatruljerne, som hjælper særligt mindre elever over vejen.

Når det velfortjente skulderklap uddeles, deles Danmark op i to: Østdanmark kommer i Tivoli, og Vestdanmark en tur i LEGOLAND.

De fredericianske skoler der er tilmeldt skolepatruljeordningen er Kirstinebjerg, Fredericia Friskole, Fredericia Realskole og Ullerup Bæk Skolen. En hurtig rundringning til skolekontorerne tyder på, at alle deltager, for “det plejer vi da!”.

Rådet for Sikker Trafik
“Vi er meget glade for, at vi igen i år kan byde skolepatruljerne på en tur i LEGOLAND eller Tivoli. Det er en meget festlig tradition og noget, som vi ved, eleverne ser frem til. Selvom eleverne selv giver udtryk for, at det vigtigste for dem er at kunne passe på deres kammerater i trafikken, så ved vi også, at turen i Tivoli eller LEGOLAND betyder meget. Derfor er det også rigtig dejligt, at vi igen i år kan give skolepatruljerne en sjov dag sammen som tak for deres indsats på skolevejene,” siger Karina Petersen, vicedirektør fra Rådet fra Sikker Trafik.

LB Forsikring står bag økonomien
“Skolepatruljerne er essensen af seje unge. De står op hver morgen og står i regn, kulde og blæst for at hjælpe deres mindre skolekammerater sikkert i skole. Sådan en tur i Tivoli eller LEGOLAND med fri adgang til alle forlystelser er meget velfortjent. Jeg håber, at de flere end 9.000 skolepatruljer, der har meldt deres ankomst i en af parkerne, får verdens bedste dage,” siger Mikkel Klausen, chef for uddelinger i LB Forsikring.

Skolepatruljer er vigtige
Eleverne arbejder frivilligt og ulønnet som skolepatruljer, og noget af det bedste ved arbejdet er muligheden for at kunne hjælpe andre. Det fortæller eleverne selv i en undersøgelse foretaget af Rådet for Sikker Trafik i 2023.

Om skolepatruljerne:·        
Der er omkring 20.000 elever i landets skolepatruljer.
Det er typisk elever fra 6.-7. klasse, der er med i patruljerne.
Jobbet er frivilligt og ulønnet.       
Skolepatruljerne har bestået siden 1949.