FREDERICIA

Fredericia Triathlon Team forbereder sig på et nyt stort Triathlon-stævne

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Fredericia Triathlon Team er allerede i fuld gang med at forberede sig på et nyt stort Triathlon-stævne, som vil finde sted i byen til september i år. Stævnet, som er Nordisk Mesterskab, vil afholdes i weekenden den 2. og 3. september, og vil have deltagere fra de nordiske lande, samt andre europæiske lande.

Selvom der stadig er over fire måneder til stævnet, arbejder Fredericia Triathlon Team allerede hårdt i kulissen for at skabe de bedste rammer for både deltagere og publikum. Formand og stævneleder Carsten Andersen udtaler, “Vi vil gerne skabe nogle fede rammer, som er så publikums venlige som muligt. Derfor arbejder vi lige nu med nogle ruter, hvor specielt elitedeltagerne skal køre meget korte omgange. Stævnet er et kort distance stævne, så vi skal have så meget action på som overhovedet muligt.”

Det er planen at stævnet vil starte og slutte fra JB Nielsens Plads, og svømningen vil foregå i kanalerne og Gammel Havn. Cyklingen vil finde sted på en lille rundstrækning rundt om havnen, mens selve løbet vil foregå i “Down Town Fredericia”. Hvis det ikke er muligt at afholde stævnet på JB Nielsens Plads, vil start og mål blive ved Østerstrand når de Nordiske Mesterskaber i triatlon afgøres til efteråret i Fredericia i weekenden d. 2. og 3. september.

De nordiske mesterskaber i triathlon bliver afholdt i Fredericia d 2. og 3. september 2023. Fotos i collage: World Triathlon, Janos M. Schmidt, Sebastian Mattsson, Sport och natur foto, Josef Bränsvik,

Der er dog nogle udfordringer omkring J.B. Nielsens Plads og Gammel Havn, som kan påvirke planlægningen af stævnet. Dronningen besøger byen dagen før stævnet, og det er vigtigt at have en sikkerhed for vandkvaliteten i havnebassinet og kanalen, hvis stævnet skal lægges her.

NM i triatlon i Fredericia er en del af en ambitiøs plan om at tiltrække flere internationale triatlonstævner til Danmark, og ikke mindst Fredericia i fremtiden. Danmark har allerede en stærk tradition for triatlon, men med dette arrangement ønsker arrangørerne at cementere Danmarks position som en af de førende nationer inden for triatlonsporten.

Arrangørerne håber, at dette års arrangement vil være med til at skabe endnu mere opmærksomhed omkring triatlonsporten i Danmark og tiltrække flere internationale stævner i fremtiden. Derfor opfordres alle triatlonentusiaster og Fredericias borgere til at møde talstærkt op og heppe på de dygtige triatleter, når de konkurrerer om nordisk mesterskabstitlen i triatlon i Fredericia i september.

Fredericia Triathlon Team arbejder også på at lave en åben klasse for “alm. motionister” og for Kids, så alle kan få mulighed for at deltage.