FREDERICIA

Fredericia navngiver ny plads til minde om 4. maj og Danmarks befrielse

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Pladsen omkring frihedsmonumentet ved Fredericia Banegård får nu et officielt navn. Det nye navn skal være med til at give pladsen større værdighed og opmærksomhed hele året og ikke kun på dagen for Danmarks befrielse.

Pressemeddelelse: De sidste mange år er årsdagen for Danmarks befrielse blevet markeret på pladsen ved frihedsmonumentet ved Fredericia Banegård. Men i år kan man glæde sig over at pladsen har fået en nyt navn. Kultur- og Idrætsudvalget har nemlig besluttet, at pladsen skal have et navn, der giver pladsen endnu større værdighed og opmærksomhed – ikke blot den 4. maj på dagen for Danmarks befrielse, men hele året rundt.

Fremover hedder pladsen 4. maj-pladsen, som også kommer til at fremgå af det røde emaljeskilt, der bliver sat op ved pladsen.

”Fredericia har en stærk tradition for at markere og fejre befrielsesdagen. Og derfor er det helt naturligt, at vi i forlængelse af denne tradition, navngiver pladsen ved Fredericia Banegård, som nu officielt får navnet 4. maj-pladsen. Det er meget meningsfuldt, at vi nu kan mindes og samles om historien, som i endnu højere grad anerkendes ved at tildele 4. maj-pladsen et officielt navn,” siger Peder Tind, der er formand for Kultur- og Idrætsudvalget.

Han bakkes op af næstformanden i Kultur- og Idrætsudvalget David Gulløv:

”4. maj-pladsens nye navn er med til at understrege, at det ikke kun er én dag om året, at vi sætter pris på Danmarks befrielse og vores frihed. Det er en taknemmelighed, vi har alle årets 365 dage. Og på samme måde sikrer det nye navn, at pladsen får opmærksomhed og værdighed året rundt,” siger David Gulløv.

Ud over det nye skilt, bliver pladsen indrammet af ny beplantning og blomster, og forventningen er, at både det nye skilt og blomsterne kan være klar til den 4. maj. Her bliver Danmarks befrielse traditionen tro markeret med både en mindehøjtidelighed, koncerter, taler, blomsterlægning på udvalgte kirkegårde, fakkeloptog samt uddeling af Arlette Andersens Frihedspris.

På videoen herunder taler Bertel Haarder til 4.maj arrangementet i 2019.