Læserdebat

Fredericia Kommune – vi vil have lov til at bryde loven

Jens Jørn Pedersen Sanddalvej 4 7000 Fredericia har startet en debat omkring borgervejlederen

Når vi læser indlægget i avisen om mødet mellem kommunaldirektør Camilla Nowak, lederen af Jobcentret Sanela Ljeskovica, HR-chefen, borgervejleder Jesper Gottlieb og bisidder Kirsten Cordtz, så virker det til, at ledelsen i Fredericia Kommune ikke kærer sig om lovgivning og de faktiske forhold, hvilket er dybt beskæmmende og medfører, at vi som borgere i Fredericia Kommune må overveje, om den kommunale administration udelukkende administrerer efter tilfældigheder ogforgodtbefindende.

Det fremgår af artiklen, at Jesper Gottlieb skulle have en tjenstlig advarsel, der i almindelighed betyder, at man er på vej til at blive opsagt, hvis uregelmæssighederne gentager sig. Hvis det, derfremgår af artiklen, står for troende, så har Camilla Nowak, Sanela Ljeskovica og HR-chefen ikke kompetencer til deres forehavende, da borgervejleder Jesper Gottlieb udelukkende refererer til kommunalbestyrelsen og dermed i første omgang borgmester Steen Wrist Ørts. Herved kommer fingeren til at vende den anden vej, hvor det øjensynligt er Camilla Nowak, Sanela Ljeskovica og HR-chefen, der skal have en advarsel for med overlæg ikke at ville følge lovgivningen og dermed ikke respekterer deresadministrative ansvar. Man kan jo med lethed få tanken, at manogså i dagligdagen bevidst omgår lovgivningen, således at borgerne aldrig kan vide sig sikre.

Peder Tind, Susanne Eilersen og Steen Wrist Ørts ser ud til at være så konfliktsky, at de ikke kan udfylde de ’bukser’, de har sagt ja til at ’bære’, når de ikke vil forholde sig til ovenstående problemstilling.

Vi må vel sige, at problemerne i Fredericia Kommune med sådanne politikere og en borgmester, der ikke tager sit ansvar alvorligt, vil fortsætte i en uendelighed.

Kommunalbestyrelsen har efter artiklen selv ansat Jesper Gottlieb med de betingelser, der er anført i ansættelsesbrevet, men tøråbenbart ikke efterfølgende tage ansvar for indholdet, hvoraf det formentlig fremgår præcist, at borgervejlederen refererer til kommunalbestyrelsen. Via Tommy Rachlitz Nielsen kommer det også frem, at borgmester Steen Wrist Ørts ikke har orienteret den nye kommunalbestyrelse om referencepligten.

Skal borgerne nu overveje, om kommunalpolitikerne er så belastede med angst af de foregående års problemer, at de ikke tørtage deres ansvar. Det kan betyde fortsættelse afuregelmæssighederne de næste 4 år. Fredericias borgere har gjort sig selv en bjørnetjeneste ved politikergenvalget i 2021.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv