FREDERICIA

Fredericia Gymnasium får besøg af Røde Kors generalsekretær

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Røde Kors’ generalsekretær, Anders Ladekarl, lægger vejen forbi sydjyske gymnasier, herunder også Fredericia Gymnasium, for at belyse organisationens kritiske arbejde og kommende landsindsamling.

Søndag d. 1. oktober går frivillige over hele landet på gaden for at samle ind til Røde Kors’ nationale og internationale hjælpearbejde. Blandt de frivillige er tusindvis af gymnasieelever. Fredericia Gymnasium står sammen med Alssundgymnasiet i Sønderborg, Rosborg Gymnasium i Vejle og Ribe Katedralskole som vært for Røde Kors’ generalsekretær, Anders Ladekarl, denne uge. Anders Ladekarl besøger Fredericia Gymnasium den 13. september klokken 10-11 og 11:45-12:45

– Jeg glæder mig helt fantastisk meget til at komme ud på landets gymnasier, møde engagerede unge og give dem et indblik i Røde Kors og verdens store udfordringer. Krige, naturkatastrofer og klimakrise. Men også plante en smule håb om, at vi alle kan være med til at gøre verden lidt bedre. Og forhåbentlig inspirere en masse elever til at samle ind for Røde Kors den 1. oktober, siger Anders Ladekarl.

Indsamlingens midler skal bl.a. gå til Malawi hvor der er stor brug for rent drikkevand følgende et stort koleraudbrud tidligere på året. Foto: Victor Lacken / IFRC

Fra Malawi til Vejle

Under sit besøg vil generalsekretæren blandt andet fortælle om unge Røde Kors-frivillige i Malawi, som tager deres land på ryggen i en tid, hvor Malawi mærker konsekvenserne af klimakrisen.

Forinden sin gymnasieturné har Anders Ladekarl nemlig besøgt nogle af initiativerne i landet. Initiativer, der er med til at styrke befolkningens mulighed for at håndtere katastrofer og styrke unge frivilligledere.

Malawi har de seneste år oplevet flere voldsomme oversvømmelser. Hundredtusindvis af mennesker har måtte flygte fra deres hjem. Røde Kors udvikler og implementerer blandt andet et varslingssystem, der i god tid kan advare befolkningen mod oversvømmelser, så de kan finde i sikkerhed, inden den rammer.

Hvad kan 1.000 kroner gøre?

En typisk frivillig samler omkring 1.000 kroner ind. Med dette beløb kan Røde Kors:

  • Levere mad til 12 børn i en måned.
  • Sende nødhjælpstæpper til 20 mennesker på flugt.
  • Fødevarepakker til 10 mennesker i en hel måned.
  • Støtte et dansk barn i et helt år.
  • Tilbyde en feriedag for 3 udsatte danske børn.

Siden 2008 har danske gymnasier støttet Røde Kors’ årlige indsamling. Sidste år deltog 102 gymnasier med 341 unge ambassadører, der mobiliserede deres medelever.