Home FREDERICIA Fredericia dyrker forskertalenter
Fredericia dyrker forskertalenter

Fredericia dyrker forskertalenter

0

Tirsdag d. 27. april blev vinderne af den landsdækkende naturvidenskabelige talentkonkurrence ”Unge Forskere” kåret. Erritsø Fællesskole havde syv projekter med i finalen og trak en flot sejr og flere særpriser med hjem

Der var trommehvirvel, fanfare og masser af konfetti i livestudiet, hvor vinderne i de forskellige kategorier og de samlede vindere blev kåret. Selv sad alle de dygtige unge forskerspirer bag hver sin skærm og fulgte spændt med i præmieoverrækkelsen. I Fredericia var glæden stor, da det blev offentliggjort, at både elever og lærer trak flotte titler med hjem.

Freja Weiss Nielsen, der går i 8. klasse på Erritsø Fællesskole, vandt både sin kategori Technology og blev samlet kåret som Årets Unge Juniorforsker med sit projekt ”Kunst uden fodspor”, hvor Freja har undersøgt, hvordan man udvikler en maling, der er bæredygtig uden at gå på kompromis med kvaliteten. Derudover fik hun en særpris for formidlingen af sit projekt.

I alt fik seks ud af de syv projekter juryens anerkendelse i form af 1., 2. og 3. pladser, særpriser og kåringer som ”boblere”, der har skilt sig positivt ud blandt de 50 finaleprojekter.

”Det er helt vanvittigt godt gået! Jeg er imponeret over, at de unge lægger så meget tid og arbejde i disse projekter, og det er bare så velfortjent, at juryen belønner dem, som vi så i går. I Fredericia vil vi være med til at udvikle og sætte fokus på naturvidenskab for børn og unge, og Erritsø Fællesskole har på fornemmeste vis vist vejen”, udtaler Steen Wrist, borgmester i Fredericia.

Tradition for talentarbejde

Det er femte år i træk, at Erritsø Fællesskole har elever med i finalen i Unge Forskere, så deltagelse i talentkonkurrencen er efterhånden blevet en tradition på skolen. Alle år har lærer og talentvejleder Christian Storm Tholberg fungeret som mentor for eleverne – og i år blev han velfortjent kåret som Årets Grundskolelærer.

”Vi er super stolte – både af vores mega dygtige elever, men bestemt også af Christian! Jeg må indrømme, at vi fik i ledelsen fik lidt fugtige øjne, da vi fulgte live-udsendelsen, og det blev afsløret, at Christian fik tildelt den flotte pris. Han lægger et enormt stort stykke arbejde i det, og eleverne udvikler sig helt vildt i løbet af processen” , fortæller Ulla Rasmussen, distriktsskoleleder på Erritsø Fællesskole.

Det er astra*, der afholder den årlige talentkonkurrence, og de har de seneste år fulgt Christian Storm Tholberg og Erritsø Fællesskoles engagement og deltagelse i konkurrencen. For to år siden resulterede det også i en sejr til en Erritsø Fællesskole-elev, nemlig Emma Weiss Nielsen, der havde komponeret et stykke klassisk musik, der fik malkekøer til at øge produktionen. Freja, Jacob og Signe fra dette års finale er alle søskende til Emma.

Fakta

De syv projekter fra Erritsø Fællesskole, som deltog i Unge Forskere finalen:• Life Science: Børn og musik – et godt match? Af Sofie Nærø Hansen• Life Science: Frugt og vask. Af Miriam Mølby Rask• Life Science: Muslinge-pillen. Af Noah Bach Andersen• Technology: Kryptering i forklædning. Af Jacob Weiss Nielsen• Technology: Kunst uden fodspor. Af Freja Weiss Nielsen• Technology: Fra STØJ til ENERGI. Af Signe Weiss Nielsen• Technology: Overfladevand og veje. Af Laura Nørby Rasmussen og Kasper Gjerløv