Pressemeddelelse

Fransk nationaldag fejres i Fredericia

Traditionen tro fejrer, Alliance Française Fredericia  den franske nationaldag ”Le 14 juillet” – lørdag d. 14. juli. Festlighederne foregår i Reformert skole, Dronningensgade 87 fra kl. 14-17.Eftermiddagen forløber med fællessang (eller fælles ”nynnen!) på fransk, delikatesser og drikkelse samt kaffe/te, samt en quiz eller to.

Formand, Britta Nordly, afslører, at der i år kommer en særlig gæst – nemlig Peter Honoré (tidl. Fredericia Dagblad), som vil fortælle om de reformerte i Fredericia. Muligvis guider Peter Honoré også en lille rundvisning på området.

”Det er altid en helt unik oplevelse at holde vores ”14. juli tradition” her i Reformert Skole. Vi kan mærke historiens vingesus, og hvad er mere aktuelt end at høre om de reformertes historie på sådan en dag”, fortæller Britta.

Hvis der er stemning for det, kan man også spille pétanque i den hyggelige gård foran Reformert skole. Det fremmer konkurrence-ånden og folk plejer at more sig med spillet.

”Vi plejer simpelthen at have en rigtig hyggelig (”très huggelig”) eftermiddag – og medlemmer og gæster er altid gode til at finde hinanden i en god snak. Der vil naturligvis blive talt lidt fransk. Men hovedparten ar arrangementet foregår på dansk.”, lover formanden, der ser frem til et pænt fremmøde.

Alle er velkomne.

Der er entré: medlemmer/ikke medlemmer 60/100 kr.