Politiets døgnrapport

Forsøg på tyveri, et røveri og en overtrædelse af knivloven

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

I en rimelig rolig weekend var der også en del spiritus- og narkokørsel, som Sydøstjyllands Politi ikke nærmere kommer ind på

Forsøg på tyveri
I en ejendom i Vendersgade, der er under renovering, blev der mellem fredag kl. 18.00 og søndag kl.14.15 forsøgt stjålet hårde hvidevarer, søm, skruer og fugelister.
Der var sat en kile i hoveddøren, så tingene kunne hentes, men det blev forpurret.

Røveri
Coop365 i Midtpunktet blev lørdag kl. 16.31 udsat for røveri.
En mand begyndte at tage, og spise, tebirkes fra forretningens bake off afdeling, og da personalet påtalte det ved at gøre opmærksom på, at der skulle betales for varerne, blev han truende, grov og personalet oplevede, at han ville slås med dem. Personalet kunne ikke gøre andet, end tilkalde politiet.
Politiet fik kontakt til manden i gågaden, hvor han forsatte sin stærkt truende adfærd. Derfor blev han anholdt, og sigtet for røveri.
Sydøstjyllands Politi oplyser, at det er et røveri på grund af de kraftige trusler, som “opfylder gerningsindholdet for et røveri”.
Manden, der er 48 år og af svensk oprindelse, vil snarest blive indkaldt til et retsmøde.

Optræk til slagsmål og brug af kniv
Fredag kl. 19.36 får politiet an anmeldelse om optræk til gruppeslagsmål i Danmarksgade, og af anmeldelsen fremgår det, at en af dem har kniv.
Da Sydøstjyllands Politi når frem, træffer de fem personer, som politiet skønner har været tilstede, men det nægter de.
Et vidne udpeger den knivbærende unge mand på 19 år, der er fra Juelsminde, og patruljen så også han smed kniven fra sig, da patruljen rykkede frem. Det bliver han sigtet for.
Årsagen til uenighederne er ikke kendt af politiet
De øvrige lokale unge er angivelig kendt af politiet “for bekymrende adfærd”.