FREDERICIA

Første vielser på Bridgewalking

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Første vielser på Bridgewalking                         

Lørdag morgen drillede det danske sensommervejr med kraftige byger og torden. Men kl. 14.00, hvor to par begyndte opstigningen på Bridgewalking, fra henholdsvis Fyns og Jyllands siden, smilede vejrguderne. Og de første vielser på Den Gl. Lillebæltsbro blev en storslået oplevelse for brudepar, gæster og de to borgmestre, der forestod vielserne på Den Gl. Lillebæltsbro – 60 meter over havet.

De VILLE giftes på Den Gl. Lillebæltsbro

Første par viet - på den gamle Lillebælts bro
Første par viet – på den gamle Lillebælts bro

Marianne og Jesper, begge 42 år, har været kærester i 4 år og for nøjagtig 3 år siden blev de forlovet. Da de læste om Bridgewalking, blev de enige om, at der ville de giftes. De tog kontakt til Middelfart Kommune og Bridgewalking, og en aftale blev indgået. ”Vi er både glade og beæret over at være de første fynboer, der skal giftes på Bridgewalking”, udtaler brudgommen, Jesper Østergaard Frederiksen. Parret har 5 sammenbragte børn, der alle var med til vielsen, som fandt sted på en tværgang, øverst oppe på Den Gl. Lillebæltsbro. Inden festen fortsatte i privat regi, bød Hindsgavl Slot på champagne og kransekage i Velkomstcentret for Bridgewalking.

Vielsen af det fynske par blev forestået af Steen Dahlstrøm, Borgmester i Middelfart, der udtaler: ”Det glæder mig, at vi kan tilbyde vielser på broen. Vielser er altid en stor begivenhed men kombineret med bridgewalking, bliver det en ekstra stor oplevelse og et særligt minde for brudeparret”.

Ungt Fredericia par viet 60 meter over Lillebælt – trods højdeskræk

Første par - viet på den gamle Lillebæltsbro
Første par – viet på den gamle Lillebæltsbro

Dagens andet brudepar er fra Fredericia, Maria-Alida og Rasmus på 22 år. De har længe talt om at blive gift, men først da de så et opslag på Facebook, blev de enige om, at Bridgewalking var stedet. Rasmus er født på Fyn, Maria stammer fra Jylland. Og trods det, at de begge lider af højdeskræk, bridgewalkede de 60 meter op på Den Gl. Lillebæltsbro – sammen med 10 gæster, hvor de sagde et stort JA til hinanden øverst oppe på broen.

 

 

”Jeg tænkte straks, at det kunne være den mest fantastiske løsning – at blive gift lige midt imellem vores to barndomshjem”, udtaler den nygifte brud, Maria-Alida Oxbøll Brandt Løhde.

 

Jacob Bjerregaard, Borgmester i Fredericia, der viede det unge par fra fæstningsbyen, var lykkelig over at vejrguderne artede sig og udtaler: ”Der har i de seneste år været en stigende interesse for at blive viet i det fri. De to brudepar, der er blevet viet på Bridgewalking i dag, har fået en stor og uforglemmelig oplevelse. Og jeg er sikker på, at vi i fremtiden vil se mange flere vielser øverst oppe på Den Gl. Lillebæltsbro”.

Efter vielsen på broen, bød Trinity Hotel og Konferencecenter på Champagne og speciel kreeret bryllupskage til brudepar og gæster. Det festlige arrangement blev holdt på hotellets terrasse og dannede en perfekt ramme med en flot udsigt direkte til Den Gl. Lillebæltsbro og Bridgewalking. Herfra tog parret og deres gæster videre til fest i private omgivelser i Fredericia.

Bryllupsseancen for de to par – på land og oppe på broen – varede i alt to timer. Da det var første gang, at der var vielser på Bridgewalking, var der også presse med.

 

Praktisk info om vielser på Bridgewalking

  • Læs detaljeret på Bridgewalkings hjemmeside, inden I planlægger bryllup
  • Alle skal iklædes en grå Bridgewalking dragt for at komme op på broen – også brudeparret. Alle bliver ligeledes udstyret med sikkerhedsline
  • Der skal rettes henvendelse til Borgerservice i enten Fredericia eller Middelfart Kommune samt Bridgewalking for at få en aftale i stand om vielse på broen
  • Minimums højde for at komme op på Bridgewalking er 140 cm. Turen anbefales ikke gangbesværede
  • Selve den officielle vielse kan finde sted oppe på broen, men underskrivelse af vielsespapirer og ’påsætning’ af ringe kan af sikkerhedsmæssige årsager først finde sted, når brudeparret er nede på land igen.
  • Der må ikke medbringes nogen løse dele. Heller ikke kamera, ej heller Pro. Der arbejdes dog på nye muligheder. Indtil da, må man ’nøjes’ med de billeder, som Bridgewalkings guider tager og efterfølgende publicerer på Facebook.
(Fotograf: Steffen Stamp)