Læserdebat

Fasthold EU forsvarsforbeholdet

Karsten Byrgesen, Regionsrådsmedlem Region Syddanmark og byrådsmedlem i Fredericia, har startet en debat om forsvarsforbeholdet

Et flertal af danskerne mener ikke, at vi skal afgive suverænitet til EU og ukritisk stille vores Forsvar til rådighed for EU. Det er også Nye Borgerliges holdning. 

Som i 2015 forsøger et stort politisk flertal af socialdemokrater, venstre og konservative og SF, at presse danskerne til at sige ja til at ophæve forsvarsforbeholdet, men det er forkert. Som i 2015 vil medierne snart blive overfyldt med alle de forfærdeligheder der vil overgå Danmark og danskerne hvis vi ikke underlægger os EU og forærer dem vores suverænitet. Men de tager fejl. Danskere lader sig ikke truet til at ændre holdning. 

I 2015 fortalte hovedparten af partierne, at fastholdelse af Danmarks retsforbehold ville medføre lovløse tilstande i kongeriget og grænseoverskridende kriminalitet i fri stil. Sågar blev det forudsagt, at pædofile ville få frie ”hænder” til at begå kriminalitet. Men hvad er der sket. INTET. Intet overhovedet. Grænseoverskridende kriminalitet opklares og det internationale politiarbejde er ikke påvirket af retsforbeholdet. Danmark vandt og alle dommedagsprofeterne på Christiansborg tabte. På samme måde vil de tabe valget d. 1. juni. Danmark har ikke glemt 2015, men det har politikerne på Christiansborg, bortset fra Nye Borgelige m.fl. Putin har skabt krig i Europa og med det som afsæt, skal vi nu forære vores militære suverænitet til EU. Nej Tak. 

Danmark er, på trods af de relativt beskedne militære midler som vores Forsvar råder over en fin og anerkendt og professionel NATO styrke. Det er vi fordi danske soldater modigt, dygtigt og målrettet har udført militære operationer til vands, til lands og i luften, med et solidt Hjemmeværn til at sikre baglandet. Det danske Forsvar nyder en bred folkelig opbakning. 

Det bliver ikke uden politisk kamp, at vi siger nej tak til at prioritere medlemskabet af NATO. Verdens stærkeste alliance. 

NATO skal kunne stole 100% på et loyalt og ansvarsbevidst Danmark. Vi er en for alle og alle for en. Den tvivl der nu rejses om vores NATO loyalitet skal stemmes ned med et NEJ, som alle øvrige afstemninger, hvor Danmark og Danskerne er blevet udfordret. 

Vi skal ikke være med i en ekskluderende EU militærunion, der vender ryggen til USA, Canada og England med flere.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv