FREDERICIA

Fart på cykelsti til Skærbæk

Cykelsti fra Kolding Landevej til Skærbæk kommer et halvt år før tid med penge fra det udvidede anlægsbudget 

Cyklister kan godt begynde at glæde sig. Den planlagte cykelsti mellem Skærbæk Ringvej og Kolding Landevej har fået fremrykket en bevilling på 7 mio. kr. og kan nu sættes i gang cirka et halvt år før tid. Pengene kommer fra det udvidede anlægsbudget på 165 mio. kr., som skal holde hjulene i gang under coronakrisen.

”Jeg er rigtig glad for, at vi har fået mulighed for at komme i gang med cykelstien fra Kolding Landevej til Skærbæk før tid. Cykelstien er med til at binde kommunen sammen og fremme den grønne omstilling, hvor flere får mulighed for at skifte fra bil til cykel, fordi forbindelsen bliver mere sikker”, siger Tina Horne, medlem af Fredericia Byråd. 

Cykelstien har længe været et stort ønske i Skærbæk beboerforening, som har været involveret i arbejdet med cykelstien tidligt i processen. Nyheden om, at den nye cykelsti er lige på trapperne, glæder formand Jonna Hebøll:   

”Vi har kæmpet for den cykelsti i 20 år, så vi glæder os til, at den kommer og så ovenikøbet et halvt år før tid. Med den store udbygning i Skærbæk er der et stort behov for en cykelsti så et stort tak til Fredericia Byråd”. 

Går i gang til efteråret Projekteringen er i gang, og Fredericia Kommune forventer, at entreprenøren er på plads efter sommerferien, så arbejdet kan gå i gang i efteråret 2020. Cykelstien mellem Skærbæk Ringvej og Kolding Landevej er cirka 1,5 km lang. Udover cykelstien anlægges også en sikker stiforbindelse på tværs af Skærbækvej mellem Langelandsvej og Overmarken, som skal sikre sammenhæng mellem de nyeste boligområder i Skærbæk.