FREDERICIA

EUC Lillebælt har valgt Dagrofa Foodservice som årets lokale læreplads 2023

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Indstillingen kom fra Nicolai Claes Martens der er lærling ved Dagrofa Foodservice

Kåringen som Årets Læreplads 2023 fandt sted i fredags, og valget faldt på Dagrofa Foodservice. Det betyder at virksomheden går videre til en national runde i København den 7. november 2023.

EUC Lillebælt udpeger hvert år en virksomhed som den bedste læreplads, og i år var det indstillingen fra Nicolai Claes Martens der gjorde udslaget.

Sådan lyder det faglige i indstillingen

Jeg har som lærling i allerdybeste forstand lært at tage ansvar for egne opgaver – fra dag et! Jeg har altid vidst hvor jeg kunne finde hjælp, men jeg er blevet udfordret på en positiv og faglig måde, ved blot at blive kastet ud i tingene. Som chaufførlærling har jeg fundet ud af at den bedste måde at lære tingene på og til at udvikle mig er ved at prøve tingene af på egen hånd.

På min læreplads skal der aldrig herskes tvivl om at man i samarbejde med den daglige leder mærker efter hvorvidt man er klar til at køre alene. Hvis ikke er der altid plads til at have en erfaren chauffør med der tager hånd om en samt giver gode faglige guidelines.” skriver Nicolai Claes Martens i sin indstilling.

I lære som chauffør

I 2022 søgte Nicolai Claes Martens arbejde, og kom i kontakt med Dagrofa Foodservice. Det endte med, at at hans daglige leder tilbød et lærlingeforløb som chauffør – og den greb Nicolai Claes Martens. Da først tilbuddet var givet, gik Nicolai Claes Martens chancen i gang med det ret omfattende arbejde med at skaffe de mange dokumenter der pludselig skulle bruges. Med sin egen indsats og hurtig handling fra virksomheden tog processen kun få dage, før Nicolai Claes Martens kunne underskrive sin kontrakt.

Kollegaer

På min læreplads er der plads til forskelligheder, men vores kollegiale fællesskab er bygget på et stabilt grundlag, hvor alle hjælper alle og vi ser hinanden som en faglig familie.

Som chauffør lærling er vi at finde på de danske veje, men frygt ej: Når man møder ind i chaufførstuen, så bliver man mødt af smil og god energi.” lyder det fra Nicolai Claes Martens.

DanmarkC TV bringer senere et indslag med blandt andet Nicolai Claes Martens.

Nicolai Claes Martens til venstre med diplomet. Til højre ses distributionsleder Kim Herløv Hansenen, Dagrofa Foodservise. Foto: EUC Lillebælt.