Læserdebat

Er vores børn og unge i frit fald i Fredericia Kommune?

Læserdebat af: Lotte Hansen, Næstformand, Liberal Alliance i Fredericia og kandidat til Kommunalvalget i 2025

Kommunen der er ledet af en socialdemokratisk ledelse, partiet der er kendt for at det parti der vil vores mest udfordrede borgere det bedste og partiet der bliver ledet af den selvudnævnte ”børnenes statsminister”.

Vi har i den seneste uge været vidner til at de danske børn og unge er i frit fald, for hvad deres fremtid kommer til at indeholde. Tallene viser at det cirka er hver 8. elev der i gennemsnit dumper folkeskolens dansk og matematik eksaminer, og i Fredericia er det hver 5. og hvorfor?

Hvert år kommer der et udspil fra venstrefløjen, om at vi skal investere flere penge i vores børn og unge mennesker, men hvad er afkastet af alle de penge venstrefløjen så inderligt gerne vil investere? På overfladen er det en fin overskrift i at de investerer i vores børn og unge, netop fordi deres trivsel burde være en prioritet – men hvordan har man prioriteret rigtigt som kommune og ledelse, når den investering der burde gå til trivsel og glade børn og unge, ender med at blive en investering i endnu mere bureaukrati, flere vikartimer og et ungdomshus der bliver brugt med forkerte hensigter?

Tror vi ikke på vores børn og unge i Fredericia Kommune? Svaret er ganske enkelt:
Jo, det gør vi bestemt – hvis du spørger Liberal Alliance.

Da Fredericia Gymnasium afholdte debatmøde og informationsdag d. 3 juni, vedrørende EP-valget d. 9 juni 2024, stillede Liberal Alliance stærkt op med Nikolaj Steffenauer (Kolding), Poul Rand (Fredericia) og Lotte Hansen (Fredericia), hvor vi fik nogle gode og relevante spørgsmål fra de unge mennesker. Spørgsmål der indeholdt emner som ligestilling, krigstilstande i verden, militæret, grøn omstilling og hvordan vi ville sætte ind ved børn og unge menneskers mistrivsel, ikke kun i Fredericia kommune, men i hele Danmark.

Dette var klart et positivt tegn fra de unge, hvor vi ser at de engagerer sig i deres egen fremtid, og hvordan vi i et demokratisk samfund kan involvere alle aldre, til at kunne tage deres del af ansvaret, for at skabe den frihed vi alle gerne vil have.

Vores børn og unge mennesker har brug for dem der tror på, at de godt kan. Vi, i Liberal Alliance, tror på at de unge kan skabe, og vi tror på at de er vores fremtid.

Vær med os og skab den fremtid du gerne vil have.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv