Politik

Enhedslisten har trukket en streg i sandet: “Det er på tide man indser, at midlerne er der bare ikke”

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Sådan lød det fra Cecilie Roed Schultz efter dagens møde i Børne- og Skoleudvalget, hvor der var besparelser på 21 mio. kr. på dagsordenen

Der er enighed mellem Ole Steen Hansen (A) udvalgsformand og samme udvalgs næstformand, Cecilie Roed Schultz (EL), i at skoleområdet er underbudgetteret, og har været det siden budgetforliget.

“Vi har i dag fundet 11 mio. kr.,” oplyser Ole Steen Hansen til DanmarkC TV, og de resterende 10 mio. vil man prøve at få hjælp til i Økonomi- og Erhvervsudvalget.

Cecilie Roed Schultz stemte dog ikke for denne løsning. “Vi sidder og diskuterer, om vi skal tage penge fra eksempelvis minimumsnormeringer. Vi er nogle der i årevis har tilkæmpet nogle midler til området. Og nu sidder man og diskuterer, om de penge skal trækkes tilbage, og kommes over i almenområdet?”

“Det er svært det her, meget svært,” udtaler Ole Steen Hansen. “Nogen af de ting vi idag skulle vælge mellem var, at flytte penge fra et område til et andet område. Det er de samme penge vil vil bruge på en anden måde. Vi er nødt til at bruge mindre penge pr. elev. Vi er kommet så langt vi kan i dag. Der er ikke mere at komme efter!”

“Man kan ikke garantere os, at der ikke kommer millionregninger ved næste budgetopfølgning, fortæller Cecilie Roed Schultz, der afslutter med: Det vi reelt står i lige nu, er vi udhuler vores almene folkeskole. Fordi vi har så mange ekstraregninger på så mange andre områder, og der er ikke andre steder at tage pengene. Og det vil vi ikke være med til mere!”

Der er ikke fodslag mellem formand og næstformand i Børne- og Skoleudvalget. Foto: DanmarkC TV.