FREDERICIA

Efter sidste uges hændelse: Børn, unge og deres forældre inviteres til åbent arrangement i Ungdommens Hus

Af Tommy Raun - thr@danmarkc.tv

Børn og unge op til 25 år og deres forældre inviteres til åbent arrangement efter den hændelse, der fandt sted ved Ungdommens Hus i sidste uge

På torsdag den 21. september fra klokken 17.00 til 18.00 afholdes der åbent arrangement for børn og unge op til 25 år og deres forældre i Salen i Ungdommens Hus. Det sker på baggrund af den hændelse, der fandt sted i ved Ungdommens Hus i sidste uge.

– Det er vigtigt, at børn og unge føler sig trygge i deres fritidsliv i Fredericia Kommune. Derfor inviterer vi nu til et åbent arrangement, som kommer til at handle om den hændelse, der har været ved Ungdommens Hus. Det, der skete, skal ikke komme til at stå i vejen for den gode udvikling, der lige nu er i gang på Ungdommens Hus, hvor vi har fokus på at åbne huset op, så det appellerer til en bred målgruppe, siger Pernelle Jensen, der er formand for Fredericia Kommunes Unge- og Uddannelsesudvalg.

Ungdommens Hus er nu genåbnet efter at have været lukket det meste af sidste uge. Den uge har personalet blandt andet brugt på at gennemgå og øve de beredskabsplaner, der er for Ungdommens Hus. Og det er blandt andet noget af det, de fremmødte kan høre mere om til arrangementet.

– I Fredericia Kommune er vi heldige at have nogle virkelig dygtige medarbejdere i Ungdommens Hus, og på resten af børne- og ungeområdet. De håndterede situationen forleden utrolig flot, og det er vigtigt for os, at både brugere og forældre ved, hvilke overvejelser medarbejderne gør sig i sådan en situation, og hvordan de vil håndtere det, hvis noget lignende nogensinde skulle gentage sig, siger Vibe Dyhrberg Nielsen, næstformand i Unge- og Uddannelsesudvalget.

Udover formandskabet for Unge- og Uddannelsesudvalget deltager Min Guldberg Christensen, der er leder af Fredericia Kommunes afdeling for fritidsområdet – herunder Ungdommens Hus – og Rasmus Balder, der er chef for Fredericia Kommunes Unge- og Uddannelsesområde, også i mødet. På mødet kan brugerne og deres forældre høre, hvad der skete ved Ungdommens Hus i sidste uge, og hvordan det pædagogiske personale handler, hvis det skulle ske igen. Der er også mulighed for at stille spørgsmål.

Det åbne arrangementet afsluttes med fællesspisning for dem, der har lyst til at blive og spise med.