FREDERICIA

DM i Skills 2024: Christian Hemmsen fra Fredericia vinder guld i Maskinsnedkeri

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Christian Hemmsen – en sand mester i sit fag

I en spændende finale ved DM i Skills 2024, der blev afholdt på Dyrskuepladsen i Roskilde, tog Christian Malling Hemmsen fra Fredericia, sejren hjem i Maskinsnedkeri.

I kategorien Maskinsnedkeri var det Christian Malling Hemmsen fra Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle og Fredericia Maskinsnedkeri, der tog den eftertragtede sejr ved Skills 2024. Christian imponerede dommerne med sine færdigheder og præcision i fremstillingen af et smukt og funktionelt møbel.

Omkring 280 unge fra 47 forskellige konkurrencefag kæmpede i tre dage for at blive den bedste inden for deres fag.

Søren Heisel, formand for SkillsDenmark, er stolt af de unge talenter, der deltog i DM i Skills.

– Ingen kan forestille sig, hvor stort det her er, før de har været her. Og der er rigtig mange, der er taget hjem med gode oplevelser. Vi er her jo netop for at inspirere. Ingen skal tvinges til at tage en erhvervsuddannelse – men når de er her, kan de jo se, hvor mange muligheder der er, og at det at tage en erhvervsuddannelse er noget af det fedeste at gøre, siger han.

Christian Malling Hemmsen under DM i Skills 2024. Foto: SkillsDenmark

En festival for erhvervsuddannelser

DM i Skills er mere end bare en konkurrence. Det er også en festival for erhvervsuddannelserne, hvor elever, lærere og virksomheder kan mødes og inspirere hinanden. I år deltog gymnasieelever og FGU-elever i GymnasieSkills og FGU Skills, og der var også en messe for lærlinge og lærepladser.

Søren Heisel håber, at DM i Skills kan inspirere flere unge mennesker til at vælge en erhvervsuddannelse.

– DM i Skills er for alvor blevet en festival. En fagfestival. Hvor erhvervsuddannelserne og de dygtige og ambitiøse faglærte, vi er heldige at have, bliver vist frem på alle mulige måder og for mange forskellige målgrupper, så vi kan motivere mange flere til at gå erhvervsuddannelsesvejen, siger han.