Kultur

Dinoer, Astronautkost og skæve huse!

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Vinterferie-workshops på biblioteket

 

Finurlige materialer bliver til seje huse!

Hvad er arkitektur? Hvordan arbejder en arkitekt? Og hvordan kan man selv bygge arkitekturmodeller? Malene Abildgaard og Julie Dufour står klar, når Fredericia Bibliotek inviterer børn og deres familier til arkitektur workshop.

De er begge arkitekter uddannet fra henholdsvis Arkitektskolen Aarhus og Kunstakademiets Arkitektskole i København. Begge har flere års erfaring med arkitekturformidling, undervisning og hands-on aktiviteter for børn. Derudover er de forfattere til bogen ”Byg, tegn & lær – med alverdens arkitekter”.

Sammen guider de børnene igennem arkitekturens verden, hvor man selv får lov til at prøve kræfter med forskellige finurlige materialer. Malene og Julie arbejder med helt almindelige hverdagsmaterialer, som børnene typisk kender i forvejen.

Børn fra 6 år kan deltage og gerne sammen med deres voksne.

Mandag den 15. februar kl. 10 og igen kl. 11.15

Spis som en astronaut og print din egen rumraket!

Er du fascineret af astronauter, rumfart og robotteknologi? Så skal du med til astronautworkshop!

Vi får besøg af Søren Kring, som er ekspert i 3D print: Han hjælper med at designe og printe rumraketter og robotter. Alle kommende astronauter er sikret et 3D print. Søren viser også, hvordan man f.eks. kan styre en robotbil med en ipad. Derudover vil alle børn blive testet, om de er klar til at tage en tur ud i rummet og dagen vil byde på smagsprøver på astronaut mad.

Alle børn fra 7 år kan deltage i workshoppen og gerne sammen med deres voksne.

Tirsdag den 16. februar kl. 10.00

 

Skumvulkaner og seje dino-landskaber!

Børn fra 4-8 år inviteres med på en fortidsrejse med T-Rex og spændende overraskelser.

Det bliver en workshop, hvor vi skal med på en magisk tur med rygende vulkaner, vildfarende sten og selvfølgelig dinosaurer! En rejse, der blander bevægelse og fortælling, og som afslutning bygger hvert barn sit helt eget dinosaur landskab, som selvfølgelig må tages med hjem.

Det er grafiker Henriette Brun, som også har studeret palæontologi og eskimologi, der guider børnene igennem dagen. Hun har i over 10 år arbejdet med at formidle naturvidenskab, hvor bevægelse, mundtlig fortælling, forsøg og billedkunst forenes.

Torsdag den 18. februar kl. 10 og igen kl. 12.00

 

 

Billetter á 30 kr. kan købes på Fredericia Bibliotek eller på www.fredericiabib.dk/arrangementer

Bemærk, at det kun er børn, som skal have billet, men voksne er velkommen til at være med.