Home FREDERICIA Digital Ferie Camp skal redde socialt udsatte fra en ferieløs sommer
Digital Ferie Camp skal redde socialt udsatte fra en ferieløs sommer

Digital Ferie Camp skal redde socialt udsatte fra en ferieløs sommer

0

For andet år i træk bliver Landsforeningen af VæreSteders årlige Ferie Camp for socialt udsatte til en digital oplevelse. 1250 mennesker fra hele landet skifter den store årlige fysiske camp i Randers ud med en ferie camp i en lukket Facebook-gruppe og en mere kreativ digital ferie camp. Den 6. juli starter Den Digitale Ferie Camp, som byder på 5 dage med masser af aktiviteter, underholdning, mad og fællesskab – hver for sig.

Digital Ferie Camp i en kasse

For Landsforeningen af VæreSteder har det været vigtigt, at Den Digitale Ferie Camp skal føles som en rigtig ferie for deltagerne. Derfor modtager alle deltagere 2 kasser. Den ene kasse vil være fyldt med de ting, deltagerne kan bruge til aktiviteterne, der er planlagt for ugen. De skal bl.a. opleve naturen helt tæt på med en naturvejleder, nyde en afslappende spa aften, dyste i en bagedyst og en masse andre sjove aktiviteter, som kan skabe spænding, sammenhold og feriestemning for deltagerne. En rigtig ferie indeholder naturligvis også en masse lækker mad, derfor er den anden kasse, deltagerne modtager, fyldt med mad- og drikkevarer, som de nemt kan anrette til alle ugens måltider.
For at Den Digitale Ferie Camp skal føles social og give en fælles følelse af samvær, så bliver oplevelserne delt mellem deltagerne i den lukkede Facebook-gruppe, der er lavet til formålet. Landsforeningen af VæreSteder oplevede en kæmpe aktivitet på siden sidste år, da deltagerne delte, hvad de lavede og hjalp og bakkede hinanden op. Landsforeningen er naturligvis til stede dagen lang, så der altid er en administrator til assistance for dem, som har brug for hjælp til deltagelse.

Danmarks første digitale ferie camp for socialt udsatte

Danmarks første digitale ferie camp for socialt udsatte
Sidste år blev den fysiske camp desværre aflyst, for første gang siden dens start i 2013, grundet Corona. Landsforeningen af VæreSteder måtte derfor tænke helt nyt og anderledes, da de ikke ville aflyse campen fuldstændigt. De vidste nemlig godt, at Ferie Campen er mange socialt udsattes eneste ferie-mulighed og et sted, hvor de kan mødes med ligesindede og hente lidt overskud til hverdagen. Derfor udviklede Landsforeningen et helt nyt koncept og lavede den første Digitale Ferie Camp af sin slags, efter devisen ”Kan man ikke gøre det man plejer, må man pleje det man gør”, for alle mennesker har brug for en ferie.

Er en digitale ferie camp fremtiden?

Noget af det, der har gjort indtryk på Landsforeningen af VæreSteder, som arrangerer campen, er, at de har fået fat på en helt ny målgruppe. Mange med udfordringer som social fobi, angst og fysiske handicap har normalt sprunget den fysiske ferie camp over, men meldte sig pludselig til den digitale camp. Det var en bonus, som ikke var forventet hos Landsforeningen, hvor sekretariatschef Cliff Kaltoft udtaler: ”Den Digitale Ferie Camp blev lavet fordi Corona havde sat en stopper for den fysiske, men at den skulle være mere ideel for nogle af vores brugere, havde vi ikke forudset. Generelt har vi arbejdet meget på digitaliseringen for socialt udsatte her under Corona, og i det arbejde, har vi opdaget en gruppe udsatte, som normalt er mere isolerede og ikke kommer på et typisk værested. De bruger nu ivrigt vores Digitale Værested, som foregår i en lukket Facebook-gruppe.” Cliff ser Corona som det, der rigtigt fik sat skub i digitaliseringen hos Landsforeningen af VæreSteder, og han forklarer: ”Vi rykkede alle vores aktiviteter online og det har virkelig givet pote. Vores erfaringer med en digital camp og en nu bredere gruppe udsatte gør, at vi nu overvejer et digitalt alternativ, når den fysiske camp forhåbentligt bliver en realitet næste år.”

Husk at følge os på http://www.YouTube.com/DanmarkCTV og via facebook!

Læs nyhederne mens de sker – på www.DanmarkC.TV