FREDERICIA

Der er ingen lov der forhindrer Fredericia Kommune i at oplyse om påbegyndte afskedigelser i chefgruppen

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Denne forkerte påstand er ellers fremført af flere lokale politikere. DanmarkC TV graver videre for at finde ud af hvad der foregår

Som DanmarkC TV skrev i går, kritiserer 1. viceborgmester og gruppeformand for Socialdemokraterne, Søren Larsen (A), DanmarkC TV for at kritiserer Fredericia Kommune med borgmester Steen Wrist i spidsen for lukkethed i afskedigelsessagerne med kommunaldirektøren og direktøren for Børn og Unge.

DanmarkC TV var blevet stillet i udsigt, at modtage en redegørelse fra Fredericia Kommunes jurister om, at det lovgivningsmæssigt ikke var muligt for nogen at udtale sig, og den igangværende proces som ingen ville fortælle var igang. Denne redegørelse har DanmarkC TV ikke modtaget.

Heldigvis kan DanmarkC TV selv undersøge spørgsmålet, og har søgt råd ved fagpersoner. Der er ikke noget i lovgivningen der forhindrer en kommune i at offentliggøre, at en proces er startet, som beskrevet i Fredericia Dagblad i dag, og som omhandler en afskedigelse i Billund Kommune. Men en kommune har ikke pligt til det.

Det er altså i sidste ende borgmester Steen Wrist der afgør, om offentligheden skal have noget at vide.

Som vores eksperter på Danmarks Journalisthøjskole forklarer, herunder lektor Thomas Pallesen, er der ingen lov der pålægger medlemmer af en kommunalbestyrelse af udtale sig, og derfor kan borgmesteren beslutte sig for tavshed.

Til gengæld kan Fredericia Kommune ikke omgå offentlighedsloven, og det er måske den vej medierne er nød til at gå, hvis vi skal have viden om forhold i kommunen?