Kort Nyt

Demensvenlige filmvisninger landet over

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Det nye biograftilbud fra Filminstituttets ErindringsBio

Filminstituttets ErindringsBio vil nu blive tilgængeligt i biografer over hele landet. Fra den 1. oktober kan mennesker med demens, deres pårørende, plejepersonale og frivillige opleve specielle demensvenlige filmvisninger på det store lærred.

Interesse fra hele landet

Biografer fra byer som Sorø, Kolding og Hillerød har allerede meldt deres interesse for at bringe ErindringsBio til deres skærme. Disse filmvisninger sigter mod at vække minder og skabe samtaler om personlige erindringer blandt publikum.

Fra filmen ‘God tur’. Foto: Det Danske Filminstitut

Særligt udvalgte film fra fortiden

Filminstituttets unikke tilbud inkluderer biografpakker med dokumentarfilm fra 1950’erne til 1970’erne, specielt udvalgt for mennesker med demens. Hver filmvisning varer omkring 30 minutter, og i visse tilfælde vil der være mulighed for at se historiske film specifikke for lokalområdet. Publikum får også udleveret foldere med billeder og spørgsmål for at fremme samtaler efter filmens slutning.

Bygget på tidligere succes

Dette biograftilbud er inspireret af Filminstituttets tidligere arbejde med websitet ErindringsBio.dk, et gratis online initiativ til plejehjem og private brugere. Derudover tilbyder Filminstituttet også biografpakker og trykt materiale uden omkostninger for biograferne.