Læserdebat

De kommende besparelser vil ramme som en bombe!

Læserdebat af: Andreas Bjerring Tobiassen, Kasserer i Enhedslisten Fredericia

Tirsdag i denne uge fik byrådet præsenteret forvaltningens bud på, hvordan kommunen kan komme i mål med de bebudede besparelser. For os andre dødelige bliver sløret først løftet i næste uge. Faktum er dog, at vi kigger ind i besparelser på op imod 93 millioner kroner, og et andet faktum er, at det simpelthen ikke er muligt at realisere uden massive velfærdsforringelser.

Det vil ramme som en bombe i den kommunale kernevelfærd, som i forvejen efterhånden kan være svær at få øje på, og det vil endnu en gang give enorm utryghed for Fredericias kommunale ansatte.

Samtidig med at kommunerne over en bred kam må vende hver eneste sten for at finde besparelser, kan man høre Regeringen med Mette Frederiksen i spidsen forklare, hvordan vores økonomi er i top. Der tales endda om skattelettelser. Det er nemt at være gavmild Statsminister, når man lader de kommunale politikere om at tage skraldet. Jeg tror, at langt de fleste gerne vil undvære de skattelettelser, hvis det derimod sikrer, at vores børn kan få hjælp af PPR, vores bedsteforældre får en god alderdom, og vores syge og handicappede venner og bekendte får den behandling, de har ret til.

Vi har brug for at langt flere politikere fra de to “store” partier, S og V, fortæller ærligt om konsekvenserne ved budgetloven, som eksempelvis tvinger Fredericia til millionnedskæringer på trods af mere end 400 millioner i banken. Hvor er I, Peder Tind og Steen Wrist?

Vi har brug for at nogle af de etablerede politikere tør sige deres regeringstop imod, og vi har mest af alt brug for politikere, som tør stille Kommunerne Landsforening stolen for døren og sige nok er nok! De kommende besparelser er politisk besluttede og ville sagtens kunne fjernes igen, men det kræver modige politikere fra magtpartierne i Fredericia – og det er desværre en mangelvare.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv