FREDERICIA

De første forberedelser til årets musical er i gang – få en forsmag på lyden af WICKED her!

Af Theis Søndergaard - ths@danmarkc.tv

Ligepludseligt går det stærkt – lyden til Fredericia Musicals efterårssatsning er faktisk rigtig lovende

Fredericia Musicalteater og Aha Creations præsenterer i dag de første optagelser fra
forberedelserne til WICKED. Publikum kan dermed for første gang høre, hvordan det
lyder, når to af musicalhistoriens største hits synges af to af sin generations største
musicaltalenter Johanne Milland og Nanna Rossen, der ses i forestillingens to hovedroller.

WICKED har premiere på Fredericia Musicalteater den 18. september og spiller derefter i Tivolis Koncertsal fra den 11. oktober.

De første forberedelser til årets musical WICKED er allerede godt i gang, og Johanne Milland og Nanna Rossen har været i studiet og indspille kæmpehittene Defying Gravity og Popular, skrevet af den Grammy-, Golden Globe og Oscar-vindende legende Stephen Schwartz.

De moderne musicalklassikere synges i en helt ny oversættelse af Mads Æbeløe Nielsen, manuskriptforfatter til musicalsucceserne “Shu-bi-dua” og “Seebach” samt oversætter af flere store musicals herhjemme. Det er blevet til to musikalske smagsprøver på, hvordan det kommer til at lyde på Fredericia Musicalteater og i Tivolis Koncertsal, når Broadway-succesen får premiere til efteråret.

Nanna Rossen synger Musicalhittet “Defying Gravity” i videoen ovenfor.

Musicalhittet Defying Gravity synges af Nanna Rossen, der spiller den ene hovedrolle Elphaba, mens det mindst lige så store hit Popular synges af Johanne Milland, der spiller den anden hovedrolle Glinda.

Handlingen
WICKED er den eventyrlige fortælling om et usædvanligt venskab mellem to piger, der møder hinanden på hekseskolen i det magiske rige Oz: Elphaba, der er anderledes, fordi hun er født med grøn hud, og klassens populære og smukke pige Glinda, og om hvordan de senere bliver kendt som henholdsvis Den Onde Heks fra Vest og Den Gode Heks fra Nord. Deres venskab sættes på prøve, både fordi den samme unge prins er genstand for begges interesse, og fordi deres indstilling til den manipulerende troldmand er forskellig. Men ikke alt er som det ser ud.

Lysende musicalstjerner i hovedrollerne
Når WICKED får premiere om knap et år, bliver det med de to unge musicalstjerner Johanne Milland og Nanna Rossen i hovedrollerne som det umage heksevenindepar Glinda og Elphaba. Johanne Milland er allerede en erfaren musicalstjerne med flere succeser bag sig.

Johanne Milland fik sin debut i 2019 på Det Ny Teater i Spillemand på en Tagryg og fik efterfølgende hovedrollen i spillefilmen Venuseffekten. Herefter har hun haft store roller i bl.a. musicalen Atlantis, i den aktuelle Jersey Boys og til foråret titelrollen i Askepot – The Musical.

Nanna Rossen er ligesom Johanne Milland også en lysende musicalstjerne. Nanna Rossen fik sit gennembrud i 2016 i musicalen Hairspray i Tivoli, som hun samme år modtog Reumerts Talentpris for. Siden da er det blevet til flere markante musicalroller i bl.a. Den Skaldede Frisør – The Musical og Charlie & Chokoladefabrikken samt flere optrædener som solist på Stig Rossens Juleturné, Tivoli-Gardens julekoncert og Tivoli Salon Orkester.

Johanne Milland og Nanna Rossen er begge uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i Fredericia og dimitterede sammen i år 2019 og er gode veninder privat. Foruden de to hovedroller skal musicalstjerne og tidligere titelrolleindehaver i musicalsuccesen Hamilton i Hamburg, Diluckshan Jeyaratnam, spille Elphabas romantiske interesse, Fiyero. Som den snedige og manipulerende The Wizard ses den erfarne skuespiller Anders Gjellerup Koch og som rektor på Shiz Universitet i Oz, Madame Morible, ses den talentfulde Cecilie Thim.

Kreativt superhold bag musicalen
WICKED er det første produkt af samarbejdet mellem Fredericia Musicalteater og Aha Creations. Bag WICKED står et stærkt kreativt hold, som sammen har skabt nogle af de største musicalsucceser herhjemme de seneste ti år. Instruktør Thomas Agerholm og den Reumertvindende scenograf Benjamin La Cour står bag populære kæmpesucceser som Klokkeren fra Notre Dame – The Musical, Seebach og Shubidua – The Musical og skal nu sammen skabe magi på scenen i WICKED.

Musicalens mange imponerende kostumer skal skabes af Lotte Martine Blichfeldt og Anna Juul Holm, som begge har været med til at kreere de overdådige kostumer på de store Disney-opsætninger på Fredericia Teater. Damian Czarnecki, som senest er aktuel i Vild med dans på TV 2, står for koreografien til WICKED, Martin Konge er kapelmester, Tim Høyer og Peter Løvenhardt står for lyddesign og Mads Æbelø Nielsen står dertil for en helt ny oversættelse af musicalen.

Spilleperiode på Fredericia Musicalteater: Den 18. september 2024 – den 5. oktober 2024 og igen fra den 25. oktober 2024 – den 17. November 2024.

Musicalstjernerne Johanne Milland og Nanna Rossen har hovedrollerne som det umage heksevenindepar Glinda og Elphaba. Foto: Nicolas Tobias Følsgaard