FREDERICIA

Alberte Kjær Pedersen udtaget til OL-debut i Paris: – Det har altid været en drøm

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

To danske triatleter, Fredericianske Alberte Kjær Pedersen og Emil Holm, har netop fået billet til OL i Paris 2024. Det er første gang, at Danmark sender triatleter til OL siden 2016

For både Alberte og Emil bliver det deres første OL-deltagelse. De er begge klar til at repræsentere Danmark på den største sportslige scene, og de glæder sig til at konkurrere i hjertet af Paris.

Alberte Kjær Pedersen har haft en flot sæson med en sejr i World Cup-afdelingen i Huatulco. Hun har sat sit tandlægestudie på pause for at fokusere fuldt ud på sin sport, og det hårde arbejde har båret frugt.

– Det er så uvirkeligt for mig, at jeg skal til OL. Det har altid været en drøm, og de seneste par år har det også været et mål. Jeg har sat mit studie på pause, for at satse helt på min sport. Det er sårbart at tage sådan en beslutning, men jeg ville bare være sikker på, at jeg gav den alt, hvad jeg kunne, så jeg er så glad for, at jeg nu skal til OL. Jeg glæder mig sindssygt meget til at blive en del af et stort hold, og repræsentere Danmark, og jeg glæder mig til at køre konkurrence i hjertet af Paris – det er da fantastisk! siger Alberte Kjær Pedersen.

Emil Holm har også haft en stærk sæson, og han har formået at ændre sin træning til at nå sit mål om OL-deltagelse.

Imponerende præstationer og engagement

Team Danmarks sportsdirektør, Lars Balle Christensen, er imponeret over de to debutanters præstationer og engagement. Han glæder sig til at følge dem i Paris og mener, at de har potentialet til at konkurrere på højeste niveau.

Søren Simonsen, DIF’s Chef de Mission for det danske OL-hold i Paris, er også begejstret for at have de to triatleter med på holdet. Han ser frem til at se dem i aktion og mener, at de vil være et stort aktiv for det danske fællesskab i OL-byen.

Alberte Kjær Pedersen Foto: Esben Zøllner Olesen

Fakta om Alberte Kjær Pedersen:

  • Født: 23. juni 1998
  • Sportsgren: Triatlon
  • Disciplin: Olympisk Triatlon (1500 m svømning, 40 km cykling, 10 km løb)
  • Klub: Fredericia Triathlon Team
  • Tidligere OL-deltagelser: Debutant
  • Udvalgte resultater: Vinder af 2024 World Triathlon Cup Huatulco, Vinder af 2023 Europe Triathlon Nordic Championships Fredericia, Dansk mester i Sprint Triatlon 2023, dansk mester i Supersprint triatlon 2022, Vinder af 2022 World Triathlon Cup Myiazaki, Vinder af 2021 World Cup Miyasaki