LOKALSPORT

Dansk kvindelandshold i cricket vandt over velspillende Hamburg CC

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Landsholdet i cricket spillede træningskamp mod dygtige modstandere fra Hamburg CC Female lørdag eftermiddag og vandt ubeskedent

Cricket er udbredt over hele jorden, men har en særlig plads i de engelsk talenede lande. Det gamle Commenwealth. Det er et nobelt spil, men mange nye regler at sætte sig ind i. Eksempelvis er en Bowler på dansk en kaster. Og sådan er det hele vejen igennem.

Der har været cricket i Fredericia siden 2. december 1957, og klubben er i dag beliggende på Godthåbsvej (tæt på Fredericia Gymnasium). Med klubbens fem landsholdsspillere var valget af Fredericia ret naturligt, og også i forhold til transporten med tog fra Hamburg.

Det danske Kvindelandshold i cricket. Foto: DanmarkC TV.

Resultat 56-55 til landsholdet
Efter kampen sagde holdkaptajn Katherine Brock Nielsen, at med to sejre, at “Kampene er gået godt. Vi har benyttet træningskampen til at vende holdet lidt på hovedet, og prøve nye ting af. Holdkaptajnen kunne yderligere tilføje, at landsholdet består en god blanding af erfarene spillere, og unge spillere.

Katherine Brock Nielsen, Holdkaptajn, Kvindelandsholdet i Cricket

Landstræneren
Dansk Cricket er ansat en ny landstræner. Det er David Williman som er rigtig godt tilfreds med lørdagens indsats og ikke mindst kvindelandsholdets fremtid.

“Det er målet, at komme tilbage til niveauet sidst i 80’erne, hvor dansk cricket for kvinder hvor vi var i top ti på internationalt plan,” fortæller David Williman til DanmarkC TV efter kampen.

Det blev også en kamp, hvor de fem fredericianske talenter er sikret deres plads på landsholdet: “100 procent sikker, Vi er meget heldige, at have erfarne spillere fra Fredericia der har spillet cricket i lang tid, og de udgør rygraden på landsholdet for tiden,” slutter landstræner David Williman af.

Landstræner David Williman , kvindelandsholdet, Dansk Cricket. Foto: DanmarkC TV.

På lørdag bringer DanmarkC TV et indslag om den spændende cricketklub på Godthåbsvej.

Hamburg CC Female der spillede mod det danske landshold i en træningskamp. Foto: DanmarkC TV.

Der har siden 50'erne været cricket i Fredericia. Foto: DanmarkC TV.