Region Syddanmark

Danmarks første nærhospital åbner i Middelfart i 2025

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

25 millioner kroner investeres i ombygning af sygehus til nærhospital

Et spændende nyt kapitel i dansk sundhedspleje begynder i Middelfart, da regionen investerer 25 millioner kroner i at omdanne sygehuset til Danmarks første nærhospital. Nærhospitalet, som skal drives i samarbejde med Middelfart Kommune, forventes at stå klar til brug i maj 2025. Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse idag.

Fokus på borgerne og sammenhæng i behandlingen

Nærhospitalet i Middelfart vil bringe en række sundhedstilbud tættere på borgerne og styrke samarbejdet mellem regionale og kommunale instanser. Målet er at skabe mere sammenhængende og effektiv behandling, uanset om borgerne lider af fysiske, psykiske eller begge dele udfordringer.

– Vi har længe ventet på puljemidler fra regeringen til at etablere nye nærhospitaler, men nu har vi valgt at tage sagen i egen hånd, siger regionsrådsformand Bo Libergren (V), og fortsætter:

– Vi har haft en god dialog med Middelfart Kommune om nærhospitalet, og vi er overbeviste om, at det vil skabe positive resultater for borgerne.

Nøglefunktioner på Nærhospitalet

  • Regionalt daghospital
  • Lokalpsykiatri
  • Afdeling for Traume- og Torturofre
  • Lægevagt
  • Høreklinik
  • Røntgen og scanning
  • Blodprøver og EKG
  • Jordemoderkonsultation
  • Smerteklinik

I daghospitalet vil udvalgte patientgrupper inden for det medicinske område blive tilbudt ambulant behandling og opfølgning på behandlingsforløb i deres eget nærområde. Ved etableringen af et dagshospital vil der samtidig blive arbejdet for gensidige, smidigere overgange mellem de kommunale og regionale tilbud, som findes i huset.

På det psykiatriske område vil lokalpsykiatrien i Middelfart, socialpsykiatrien, forebyggende kommunale tilbud og Afdeling for Traume- og Torturofre samles på nærhospitalet, og dermed er der gode muligheder for at styrke samarbejdet til gavn for patienterne.

I det kommende nærhospital vil der fortsat være blandt andet lægevagt, høreklinik, røntgen og scanning, blodprøver og EKG samt jordemoderkonsultation og smerteklinik.

Rygcenter flytter til Kolding

Det regionale Rygcenter Syddanmark flytter fra Middelfart Sygehus til Kolding Sygehus i juni 2024, og dermed frigøres plads til de nye funktioner i nærhospitalet.

Forventet åbning i maj 2025

Ombygningen af Middelfart Sygehus til et moderne nærhospital begynder i juni 2024 og forventes at være afsluttet i maj 2025.