Home Kultur Busters Verden er en rigtig familieforestilling
Busters Verden er en rigtig familieforestilling

Busters Verden er en rigtig familieforestilling

0

 

Familieforestilling:

Når “Busters Verden” har premiere d. 20. november på Det Bruunske Pakhus, står Charlotte Møller-Madsen for første gang på scenen med sin datter Julie Helene Munk-Christensen hos Teater Malstrøm

Men hverken mor eller datter er nye hos Teater Malstrøm, og Charlotte kunne senest opleves i forårets Burlesque-forestilling. De er nogle af de ildsjæle, som bliver ved med at vende tilbage. Og det er der flere grunde til. ”For mig er det vigtigt, at der findes et teater som Malstrøm, som kan hjælpe unge spirer på vej, guidet af erfarne. Men det kræver en masse ildsjæle, så jeg vil gerne hjælpe både på og bag scenen for at teateret kan lykkes!” fortæller 46-årige Charlotte. ”Og så kan jeg godt lide, at der er en familier følelse, selv om der er nye ansigter fra gang til gang”, fortsætter 17-årige Julie.

 Drømmen om at blive skuespiller

Da Charlotte var i tyverne, var drømmen at blive professionel skuespiller. Og listen af musicals, hun har været med i, er lang, både på diverse festspil, men også på Odense Teater, hvor hun bl.a. spillede med i ”Spillemand på en tagryg”, da hun var i gang med sin laborantuddannelse. Men da der skulle stiftes familie, måtte der prioriteres om: ”Livet som mor og ansvarlig for en familie gjorde, at jeg lagde drømmen om at blive skuespiller på hylden. Der skulle jo brød på bordet. Så må man spille teater i fritiden”, fortæller Charlotte.

Julie har spillet teater, siden hun var 6 år gammel, hvor hun fik rollen som Gretl von Trapp i musicalen ”Sound of Music”. Og interessen for teater blev skubbet i gang af mor: ”Jeg så et opslag i avisen, hvor Fredericia Teater søgte børn til von Trapp familien, så det skulle selvfølgelig prøves”. På trods af sine unge alder blev Julie ikke nervøs, når hun stod på scenen, siger hun: ”Jeg var jo lig’som i teaterets og fortællingens verden, så jeg lagde ikke mærke til det store publikum. Og så gør scenelyset gør jo, at man ikke så godt kunne se dem” siger hun og smiler.

Siden da har Julie gået til teater på den kreative skole og går nu på deres talenthold. Charlotte bliver spurgt, om hun skubber lidt ekstra til Julie for at blive professionel skuespiller, da hun nu ikke selv blev det: ”Ja!!” siger hun højt, uden at blinke og griner lidt. Men Julie er heldigvis en pige med benene solidt plantet på jorden og synes bare det er lidt sjovt: ”Jeg har tænkt på at søge ind på skuespillerskolen, men jeg skal i hvert fald lige have gymnasiet gjort færdigt først, og så må vi se”.

Sammen bliver vi bedre

Både mor og datter glæder sig til at skulle spille sammen: ”At jeg skal spille sammen med Julie er noget, jeg glæder mig til. Jeg elsker teater, så det er dejligt at have en datter på samme hold. Forhåbentlig kan vi hjælpe hinanden til at blive bedre”, fortæller Charlotte. ”Ja, og så er det jo meget praktisk, for så kan hun køre mig” tilføjer Julie med et smil.

Julie glæder sig til at spille med i en forestilling, hvor man ikke bare er med, fordi man er på et dramahold. ”Man føler et forventningspres, det engagerer en på en anden måde. Føles mere som arbejde, men på den gode måde. Det er jo professionelt. Og så kan jeg godt lide følelsen af at være med til at skabe noget!”

Når ”Busters Verden” har premiere d. 20. november, kan både mor og datter opleves i flere forskellige roller: ”Det bliver udfordrende, da rollerne er meget forskellige typer og det er super vigtigt, at rollerne ikke smelter sammen” fortæller Julie. Men det er helt ok, at det er svært. Det er nok også det, der driver både mor og datter.

Faktaboks

  • Forestillingsperiode: Busters Verden spiller i perioden fra 20. november – 15. december 2019
  • Forestillingen spiller onsdag-fredag kl. 18.30 og lørdag-søndag kl. 15
  • Spillested: Det Bruunske Pakhus, Kirkestræde 3, 7000 Fredericia
  • Billetter: købes på Billetten.dk eller på deres salgssteder, fx Tøjhuset i Fredericia, Comwell Kolding Teater, Vejle Musikteater mv.