DanmarkC TV

Home FREDERICIA Burlesque kunstner kommer til Fredericia
Burlesque kunstner kommer til Fredericia

Burlesque kunstner kommer til Fredericia

0

Én af de nye medvirkende i Teater Malstrøms burlesque-satsning i 2020, er Lia Kussunadi Knudsen, en erfaren burlesque kunstner fra Aarhus.

fotograf Christopher Thomsen


Lia Kussunadi Knudsen er 27 år, PhD studerende og bor i Aarhus med sin kæreste og deres to katte. Hun er også Burlesque performer og optræder under kunstnernavnet Miss Iris Eve. Hun medvirker i Teater Malstrøms ”Burlesque – The time machine”, der spiller fra 5. marts i Fredericia.

Dansen startede i Grækenland
Lia dansede allerede som lille i sit barndomshjem i Grækenland. Hæmmet af generthed var det kun hendes lillebror, der måtte se hende danse. Hun startede til moderne dans og senere til sang- og musikundervisning i Athen.
Efter hun flyttede til Danmark blev det til pole-dance og hun blev begejstret for den sensuelle måde at udtrykke sig på.

Vejen til Burlesque
Lia fortæller, “jeg syntes, jeg lærte så mange fede ting til dans, jeg manglede bare et sted at bruge dem”. Det sted fandt Lia, da én fra danseholdet inviterede hende ind og se en forestilling på Cabaresque, et Burlesque teater i Århus. Hun var vild med det, undersøgte stedet og kom til audition. Nu har hun været med i 2,5 år og det var også derigennem, hun hørte om Teater Malstrøms Burlesque-opsætninger. Så hun tog ned og så en forestilling, og besluttede, at det ville hun også prøve.  

“Jeg synes, det så så fedt ud og med gode muligheder for at udvikle sig som performer. Det er en god udfordring at blive instrueret, det er jeg ikke så vant til. På Cabaresque udvikler vi selv vores numre”, fortæller Lia. 

Burlesque er værdifuldt
For Lia er burlesque-genren givende, både på det personlige plan, men også fordi den udfordrer nutidens snævre kropsidealer:
“Jeg har lavet lidt modelarbejde og andet, der ikke er så “body positive”, og det synes jeg, er en fed værdi i Burlesque – der er plads til alle. Det har ikke altid været så velanset at danse uden ret meget tøj på, men for mig giver det selvtillid. Man står ved sig selv”.


Du kan opleve Lia og de 10 andre medvirkende, der kom igennem nåleøjet til audition, på scenen i Det Bruunske Pakhus fra d. 5. marts til 25. april i Teater Malstrøms “The time Machine”.


Faktaboks om ”Burlesque – The Time Machine”

  • Spilleperiode: 5. marts – 25. april 2020, hver torsdag, fredag og lørdag kl. 19.30 (dog ikke i Påsken)
  • Spillested: Det Bruunske Pakhus, Kirkestræde 3, 7000 Fredericia
  • Billetter til forestillingen kan købes på billetten.dk eller på deres fysiske salgssteder (Tøjhuset i Fredericia, Comwell Kolding Teater, Vejle musikteater mv.)