Home FREDERICIA Bülows Kaserne er perfekt Hjemmeværnscenter
Bülows Kaserne er perfekt Hjemmeværnscenter

Bülows Kaserne er perfekt Hjemmeværnscenter

0

Ønsket om et nyt Hjemmeværnscenter på Bülows Kaserne har fået ny næring

Pernelle Jensen, formand for Uddannelsesudvalget, har rettet henvendelse til forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen og gjort opmærksom på Bülows Kaserne som den ideelle base for et nyt Hjemmeværnscenter. Henvendelsen er et led i arbejdet for at tiltrække et nyt samlet Hjemmeværnscenter til Fredericia.

 

”Det er åbenlyst, at Fredericia har meget at byde på i forhold til et samlet Hjemmeværnscenter –  fx en tidligere kaserne, skyde- og øvelsesbaner på Ryes Kaserne og selvfølgelig vores centrale placering midt i landet”, siger Pernelle Jensen, formand for Uddannelsesudvalget i Fredericia Kommune.

 

I henvendelsen til forsvarsministeren er der medsendt materiale om kasernen og kommunens mange faciliteter udarbejdet af Fredericia Kommune.

 

”Jeg har nu fået svar på min henvendelse, og det tegner godt. Forsvarsministeren kvitterer for materialet og de gode argumenter, og har lovet at tage det med i det videre arbejde”, siger Pernelle Jensen, formand for Uddannelsesudvalget i Fredericia Kommune.

 

Forslaget om Bülows Kaserne sendt til arbejdsgruppe

 

Forsvarsministeren bekræfter, at han har sendt materialet og argumenterne videre til den arbejdsgruppe, der driver det igangværende udviklingsarbejde om fremtidens Hjemmeværn. Arbejdsgruppen skal være færdig i første halvår af 2017, og resultaterne skal indgå i de kommende forhandlinger om et nyt forsvarsforlig.

 

Pernelle Jensen har også inviteret forsvarsministeren til at besøge Fredericia, så han kan se Bülows Kaserne og de øvrige faciliteter.

 

”Et Hjemmeværnscenter passer godt ind i Fredericias DNA som fæstningsby, og vil være med til at skabe endnu mere liv i midtbyen”, siger Pernelle Jensen, formand for Uddannelsesudvalget i Fredericia Kommune.

 

Fredericia Kommune er i tæt dialog med Hjemmeværnet, og der er stærke kræfter i Hjemmeværnet, der arbejder for at samle et nyt Hjemmeværnscenter i Fredericia. Ved at samle aktiviteterne på Bülows Kaserne kan Hjemmeværnet spare tid og penge, og få glæde af alle faciliteterne i området.