FREDERICIA

Borger 1849: Bliv en del af Fredericias historie!

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Er du fascineret af Fredericias historie og har du lyst til at blive en aktiv del af byens levende fortælling? Så er Borger 1849 måske noget for dig!

Borger 1849 er et lokalhistorisk fællesskab, der bringer fortiden til live. De klæder sig ud i autentiske kostumer fra 1849 og deltager i forskellige begivenheder i byen, hvor de deler deres viden om Fredericias historie med både lokale og turister.

Alt det kan du blive meget klogere på til informationsmødet, her står koordinator Ann Dorthe Pedersen klar til at svare på alle dine spørgsmål, det foregår tirsdag den 16. april kl. 19.00, på det Bruunske pakhus.

På mødet vil Ann Dorthe Pedersen, fortælle om årets aktiviteter. Det bliver især Royal Run og 175 året for 5.-6. juli, der bliver årets højdepunkter, men der er også hyggelige krydstogtanløb og julestemning i kalenderen.

Du kan også møde deltagere fra tidligere år, som gerne fortæller om deres oplevelser og hvad de får ud af at være med.

Hvad kan du opleve?

  • Informationsmøde: Tirsdag d. 16. april kl. 19.00 i Det Bruunske Pakhus. Hør mere om årets program og mød andre medlemmer.
  • Royal Run: Løb med i historisk kostume og oplev en helt unik atmosfære.
  • 5.-6. juli: Gå ikke glip af fæstningsdagene, hvor vi levendegør byens historie med Tappenstreg, fakkeloptog, procession og soldaterlejr.
  • Krydstogtanløb: Mød gæster fra hele verden og del din passion for Fredericias historie.
  • Julehygge: Spred glæde i byen med godter og fortællinger om julen i 1849.

Hvem kan være med?

Det kan alle der har lyst, det koster ikke noget at være med, og du skal ikke være professor i historie eller kunne spille skuespil. Alle Borgere repræsenterer en person fra 1849, og du får udleveret et kostume, der passer til din person. Du skal altså bare være dig selv i gammeldags tøj.

Bliv klogere på Fredericias historie med Borger 1849.