FREDERICIA

Boligejere går sammen og køber varmepumper

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Flere boligejere i Trekantområdet slår sig sammen og køber varmepumper på opfordring af Energialliance Trekanten. Håbet er, at flere følger trop 

”Selvfølgelig giver det mening at slå sig sammen med andre boligejere, når man skal smide oliefyret ud og købe en effektiv varmepumpe. Det giver stordriftsfordele og mulighed for at sparre med andre boligejere om fordele og ulemper ved de forskellige tilbud på varmepumper”, siger

Carsten Mortensen, der er indehaver af Frishop.dk og formand for en gruppe boligejere på fem, der sammen har indhentet tilbud på varmepumper. Gruppen indgår nu en aftale med Klimadan.

”Jeg er stolt over, at boligejerne valgte vores tilbud. De har været spændende at arbejde med, ikke mindst fordi de havde forberedt sig godt. Inden Klimadan blev bedt om at byde på opgaven, havde boligejerne allerede været til informationsmøder om udskiftning af olikedler. Det er ikke sidste gang, vi byder på denne type opgave, og vi håber, der kommer flere af denne slags initiativer”, siger energikonsulent i Klimadan Peter Davidsen.

 

Fra infomøde til fælleskøb

Det er Energialliance Trekanten (Vejle, Kolding, Middelfart, Fredericia, Billund og Vejen Kommuner), der skubbede processen i gang med en række informationsmøder for interesserede boligejere i Trekantområdet. På møderne kunne de skrive sig på en liste, hvis de var interesserede i at skifte oliefyret ud med en varmepumpe. Det valgte fem boligejere at gøre, hvorefter de selv tog kontakt til forskellige leverandører.
”Som klimakommune arbejder vi benhårdt på grøn omstilling, og vi vil gå foran i indsatsen for at reducere CO2-udledningen. I Fredericia har vi bl.a. forpligtiget os til at reducere kommunens egen CO2-udledning med 2 procent årligt, og så er målet, at vi skal være CO2-neutrale i 2030. Energialliancens arbejde med at få skiftet oliefyr ud med varmepumper er et af de projekter, som skal bidrage til at reducere CO2-udledningen fra husholdningerne. Jeg er glad for, at vores informationsmøder har inspireret en gruppe borgere til at gå sammen om at købe varmepumper. Det betyder et farvel til et tilsvarende antal oliefyr og dermed 15-25 tons CO2, som miljøet bliver skånet for. Vi fortsætter med at holde informationsmøder og håber, at flere vil følge trop”, siger formand for Miljø- og Teknikudvalget i Fredericia Kommune Christian Bro.

 

Om Energialliance Trekanten
Energialliance Trekanten er et tæt samarbejde om strategisk energiplanlægning på tværs af Vejle, Middelfart, Kolding og Fredericia Kommuner og senest Vejen og Billund Kommuner, der blev en del af samarbejdet i 2017.

Energialliancen Trekanten gennemfører en række projekter, der bidrager til bæredygtig energiforsyning og energiforbrug. Der arbejdes på at finde løsninger på fælles udfordringer – bl.a. at finde nye muligheder for varmeforsyningen for boliger udenfor fjernvarmeområder.