Kort Nyt

Børne- og ungepsykiatri i offentligt regi nærmer sig et kollaps

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Psykiatere flygter i stor stil fra det offentlige til det private, skriver politiken i dag

28 procent af alle speciallæger i børne- og ungepsykiatri arbejder i dag i det private, viser en ny undersøgelse, som Overlægeforeningen og Yngre Læger har foretaget. Halvdelen af dem, der ikke gør det, overvejer det.

Udfordringen er, at psykiaterne bruger alt for meget tid på udredninger, og ikke hjælpe patienterne til et fornuftigt liv. “Man bliver ikke børne- og ungepsykiater for at udrede, men derimod for at sikre, at børnene kommer i trivsel, fordi de får hjælp, ” siger Anne Ulbæk til Politiken. Anne Ulbæk var ledende overlæge i børne- og ungepsykiatrien i Glostrup, men har sagt op. Nu arbejder hun som privatpraktiserende.

“Gør vi ikke noget ganske snart, kan vi ikke opretholde en børne- og ungepsykiatri i offentligt regi. Mange taler om et kollaps. Og vi er ved at nå det breaking point,” siger Susanne Wammen, formand for Overlægeforeningen til Politiken.