FREDERICIA

Bo Lundgreen er en rystet formand for Mændenes Krisecenter

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Det er et tilbagevendende tema, at forvaltningen foreslår Krisecenter for Mænd lukket, der ellers har eksisteret siden midten af 1990’erne

“Sidste år hjalp vi 70 mænd med ophold, men ved siden af det hjalp vi over 100 mænd ved vores døgnåbne telefonrådgivning,” fortæller formand Bo Lundgreen, Krisecenter for Mænd i Fredericia.

Embedsmændende kommer med nogle argumenter i deres oplæg til politikerne, som mildest talt overrasker Bo Lundgreen.

At ophold på krisecentret skulle virke passiviserende på mændene stemmer ikke overens med virkeligheden: “Det er jeg helt uenig i,” fortæller Bo Lundgreen, og forsætter: “De har ikke været her ret længe, ja kun ganske få dage, før vi laver en handlingsplan, således at vi kan få dem ud i egen bolig.”

Når det fra embedsmændene fremføres, at “Forvaltningen kender ikke den faglige baggrund for de vurderingskriterier, der ligger til grund for opholdets varighed”, er svaret fra Bo Lundgreen: “Det er jeg fuldstændig uenig i. Vores leder er socialrådgiveruddannet og har årelang erfaring i arbejdet med mænd i forskellige former for livskriser”.

Hvis der lukkes: Hvor skal mænd så gå hen?

“Jeg ser umiddelbart ikke andre løsninger, end at de mænd der kommer hos hos, enten skal sofasurfe (bo/overnatte hos venner og bekendte, red.) eller flytte ind på et forsorgshjem.” er Bo Lundgreen’s vurdering for fremtidens kriseramte mænd i Fredericia.

Dertil kommer, at mænd der alene er kommet ud i en akut livskrise, ikke vil have godt af at komme på et forsorgshjem, hvor der også finder misbrug sted,” forklarer Bo Lundgreen til DanmarkC TV.

Det vil koste mange penge at spare

Besparelsesforslaget lyder på 519.000 kr. årligt fra 2025.
Fredericia Kommune skal for et ophold på et forsorgshjem betale ca. 1.500 kr. i døgnet.
Skulle de mænd der i 2022 boede på krisecentret havde været på et forsorgshjem, ville Fredericia Kommune skulle have betalt ca. 1.300.000 kr..

Konsekvensen ved at spare 519.000 kr. på det kommunale budget i 2025 vil være en mulig merudgift på 719.000 kr. plust de prisstigninger der vil komme på opholdspriserne på forsorgshjem, lyder beregningerne fra Bo Lundgreen.

Bo Lundgreen, formand for Krisenter for Mænd, der er lukningstruet. Foto: DanmarkC TV.