FREDERICIA

Bliver Årets Landsby 2024 fra Fredericia Kommune?

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

“Plads til det gode liv”, og hvor byens mødesteder er nytænkte og giver plads til det nære fællesskab er temaet for udnævnelsen

i 2024 vil der være fokus på det gode liv, hvor det er mødesteder og plads til fællesskaber der er i centrum, og hvor de mange kan rummes.

Fælleshuse der kan bruges til mange ting, mødesteder til sociale aktiviteter eller måske en mulitihal hvor sundheden og fællesskabet dyrkes? Eller noget helt andet? Mangfoldigt mere bæredygtigt og meget mere samvær, er også noget der vægtes.

Vi er begejstret for at præsentere temaet for Årets Landsby 2024.  Livet i husene og mellem husene, er dér hvor vi mødes og samles – og det gode liv i landsbyerne opstår. Det handler om at skabe rammer, der ikke lukker sig om sig selv, men derimod åbner sig op mod andre og hinanden. Vi opfordrer alle landsbyer til at ansøge og bidrage, for vi ved, at der er så mange fine og inspirerende eksempler derude,” udtaler Helene Simoni Thorup, der er formand for komitéen. 

Komiteen
Årets Landsby uddeles af Forenet Kredit, Landdistrikternes Fællesråd og Landsbyerne i Danmark. Komitéen er sammensat af repræsentanter fra de tre partnere.

Æren og en check!
På spil er æren samt en check på 50.000 kroner til vinderlandsbyen, mens 2. og 3. pladsen hver honoreres med 25.000 kroner. Derudover vil vinderlandsbyen fejres med en kåringsfest den 14. september 2024.

Det er Landdistrikternes Fællesråd der står for det administrative, og hvor der kan læses mere om betingelserne.