BLIV KLOGERE PÅ DYRELIV OG FISKERI I VOLDGRAVEN

BLIV KLOGERE PÅ DYRELIV OG FISKERI I VOLDGRAVEN

BLIV KLOGERE PÅ DYRELIV OG FISKERI I VOLDGRAVEN

0

Træk en gammel sweater på og tag med ud og fisk, når Fredericia Kommune og Fredericia Sportsfiskerforening viser de nye informationstavler langs søerne på Volden frem.

Vidste du, at voldgraven i Fredericia rummer hele seks forskellige fiskearter? Fredericia Kommune har i samarbejde med sportsfiskerne udarbejdet en folder og nye informationstavler, der skal fortælle om dyreliv og fiskeri i området.

Ta’ med ud og fisk!

De nye tavler og folderen vises frem lørdag den 27. oktober kl. 13-15, og alle er inviteret med til at sætte madding på krogen og tage med ud og fiske. Hør også om fuglelivet ved søerne, og hvorfor det er en god idé at lade posen med gammelt franskbrød blive hjemme.

Formand for Miljø- og Teknikudvalget i Fredericia Kommune, Christian Bro deltager også lørdagens arrangement.

Vi har en fantastisk bypark med spændende natur midt i byen,og den skal vi passe godt på. Derfor er det f.eks. også vigtigt at fortælle, at fodring af fugle faktisk ikke er til gavn for de mange dyr og planter i søerne”, siger Christian Bro, formand for Miljø- og Teknikudvalget.

Sammen med sportsfiskerne kan du fiske efter store fisk og ketche efter smådyr. Bliv også klogere på, hvilke regler, der gælder, når du fisker i voldgraven. Normalt skal du havefisketegn, hvis du er over 18 år, men lørdag den 27. oktober er det gratis for alle.  

Overskuddet fra fisketegn til voldgraven går bl.a. til ungdomsafdelingen i Fredericia Sportsfiskerforening,formidlingen af fisk i voldgraven og Lillebælt og opsyn med fiskeriet i voldgraven.

Fisketegnet kan hentes på www.fiskekort.dk eller på Fredericia Bibliotek.

Samarbejde styrker formidling

Kulturarvsinspektør ved Museerne i Fredericia Mikael Holdgaard Nielsen er glad for samarbejdet med Fredericia Sportsfiskerforening.

”Jeg ser flere fordele ved at samarbejde med foreningen, så vi sammen kan sætte fokus på fiskene og glæden ved lystfiskeriet i voldgraven. Samarbejdet omfatter blandt andet også et årligt arrangement for alle interesserede”, siger Mikael Holdgaard Nielsen, Kulturarvsinspektør ved Museerne i Fredericia.