FREDERICIA

Benjamin Nybo bruger sit musikalske talent til at gøre en forskel i kampen mod kræft

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Koncert nr. 101 ved Stafet for Livet kan opleves i Fredericia den 3. juni 2023 kl. 17 og 18

Det er ikke mange der frivilligt, og af et godt hjerte, har opnået at spille 100 koncerter uden at modtage én eneste krone. Men det kan Benjamin Nybo, Fredericia, når der den 3. juni 2023 er koncerter i både Esbjerg og Fredericia hvor de to byer afvikler Stafet for Livet.

Stafet for Livet
er en årlig begivenhed, hvor deltagere løber, går og deltager i forskellige aktiviteter for at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse. Det er en 24-timers begivenhed, der symboliserer, at kampen mod kræft aldrig stopper.
Benjamin Nybo har i mere end 12 år været en fast del af disse begivenheder, hvor han har leveret musikalsk underholdning til både kræftramte, pårørende og tilskuere.

Jeg vil gerne støtte op om det, med det jeg kan finde ud af

Benjamin Nybo

“Jeg ved, at Stafet for Livet betyder meget for både dem, der kæmper mod kræft, og deres pårørende. Derfor vil jeg gerne støtte op om det, med det jeg kan finde ud af,” fortæller Benjamin Nybo tl DanmarkC TV.

Det personlige engagement
Benjamins engagement i Stafet for Livet begyndte efter hans kusine døde af livmoderhalskræft. Flere familiemedlemmer har siden været igennem kræftbehandlinger, senest hans far. Dette har også påvirket tekster og musik.
Den seneste udgivelse, “Cancer”, er en dedikation til Benjamin Nybo’s far, og er en personlig fortælling om den alvorlige sygdom. “Cancer” udkommer den 26. maj 2023.

Koncerter
Benjamin Nybo spiller sin koncert nummer 100 ved Stafet for Livet i Esbjerg den 3. juni ‘ 23 kl. 11.
Samme dag spiller Benjamin Nybo ved Stafet for Livet i Fredericia kl. 18.
Dermed bliver det til rekord i koncerter ved Stafet for Livet.

Ud over koncerter ved Stafet for Livet kommer Benjamin Nybo rundt til mange af de danske musikscener, og har også optrådt i Fredericia ved Live Lørdag, Fredericia Sommerrock, Quasar Rock, Rivernet og Jelling Festival for at nævne nogle blandt mange eksempler.

Ved koncerterne kommer baggrunden i rock og pop tydeligt frem, men Benjamin Nybo har fundet sit eget ståsted i det mere rolige akustiske miljø. Oplevelser i hverdage, i livet og kærligheden, er emner i tekster, som han fokuserer på at formidle gennem musikken. Med andre ord spænder repertoiret fra den stille kærlighedssang, over den mere hurtige ballade, og endelig til den mere rockede pop.

Programmet for Stafet for Livet 2023 kan ses HER.

Fakta om Benjamin Nybo:

  • Født i 1983
  • Har boet i Fredericia hele sit liv
  • Har skrevet og spillet musik siden han var 10 år
  • Er gift og har 2 børn