FREDERICIA

Bæredygtig Sommerferie i Det Grønne Rum

I Det Grønne Rum sætter de kommende tre måneder fokus på grønne oplevelser i Fredericia og bæredygtig turisme

Kom forbi og nyd den indendørs sandstrand og se, hvad Naturpark Lillebælt, vores fantastiske Blå Flag strande og vores geologiske skatkammer kan tilbyde. Du kan selvfølgelig også få masser af tips til at blive sommerens grønneste turist, når du rejser udenlands.

Fredericia har en helt fantastisk natur, som byder på et hav af grønne og blå oplevelser. Vi er både en del af Danmarks største marine naturpark, og så har vi også en helt unik geologi, som ikke findes andre steder i Danmark. Og med gode badestrande med rent badevand og masser af friluftsaktiviteter er der nok til en hel sommerferie i Fredericia.

I udstillingen kan du også blive klogere på krydstogtturismen, og se hvordan byens anløb af krydstogtskibe bliver håndteret med størst muligt hensyn til miljøet.

Går turen ud af Fredericia, så er der også masser af spændende viden og grønne, bæredygtige tips at hente, om hvordan du f.eks. vælger de grønneste hoteller og passer bedst på både miljøet og mennesker i din ferie.

Er du super skarp på bæredygtig sommerferie, så kan du hele sommeren igennem vinde grønne præmier, hvis du tipper 13 rigtige om udstillingen.

Udstillingen i Det Grønne Rum kan ses fra 1. juni til 31. august, hvor der også vil være en række grønne events, som strandfest, sportsaktiviteter, stentræf og grønne ferieaktiviteter for børn.

Bæredygtig Sommerferie sluttes af til Kulturnatten med eventen ”Se mig – Jeg er bæredygtig!” Her kan du få en snak om de 17 verdensmål og fortælle om, hvordan du har været bæredygtig i sommerferien og være med i lodtrækningen om masser af grøn forkælelse.

Kan du ikke vente med at få mere at vide om verdensmålene, så har to 7. klasser fra Kirstinebjergskolen, afd. Havepladsvej arbejdet med deres fortolkning af de 17 verdensmål og skabt en flot udstilling, som kan ses hele sommeren i Det Grønne Rum.

Så kom ind og gå på grøn opdagelse i Det Grønne Rum hele sommeren.

Fakta om Det Grønne Rum

Det Grønne Rum er Fredericias mødested og dialogrum for bæredygtig byudvikling, grønne idéer og projekter. Her kan opleves udstillinger og events som fortæller om Fredericias grønne udvikling og inviterer til fælles løsninger til meget mere