Kort Nyt

Ungdomsuddannelserne omfavner grøn kantinemad

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Elever på hele 20 ungdomsuddannelser i Region Syddanmark kan glæde sig til et grønnere udvalg i kantinen i de kommende måneder

Med et stigende fokus på bæredygtighed og klimavenlig mad, har næsten hver tredje ungdomsuddannelse i Region Syddanmark valgt at tage imod regionens generøse tilbud: et gratis kursus i klimavenlig kantinemad.
I oktober 2023 afholder Region Syddanmark fire kurser i klimavenlig kantinemad for kantinemedarbejdere på ungdomsuddannelserne. På kurserne lærer deltagerne at lave klimavenlige retter, som appellerer til deres unge målgruppe.

Cirka 20 ud af 65 ungdomsuddannelser har takket ja til det gratis kursus, og godt 50 kantinemedarbejdere er tilmeldt kurserne, som finder sted i Odense og Fredericia.

Michael Nielsen (K), formand for Udvalget for Regional Udvikling i Region Syddanmark. Foto: Region Syddanmark

Michael Nielsen (K), formand for Udvalget for Regional Udvikling, glæder sig over den store interesse for de regionale kurser:

– I Region Syddanmark vil vi gerne bidrage til et mere klimavenligt og bæredygtigt Syddanmark, og vi synes, at de syddanske ungdomsuddannelser er et oplagt sted at afprøve klimavenlige måder at leve på, fordi uddannelserne danner rammen om rigtig mange syddanske elevers og medarbejderes hverdagsliv. Det er skønt, at tilbuddet er blevet taget så godt imod af ungdomsuddannelserne.

Regionale planer og klimaforanstaltninger
Initiativet ‘Klimavenlige og bæredygtige ungdomsuddannelser’ går ud over kun madlavningskurser og omfatter en række strategiske tiltag. Disse inkluderer:

  • Klimamålinger af forbrug og adfærd blandt elever og ansatte
  • Assistance til udvikling af klimaplaner og implementering af klimahandlinger baseret på resultaterne fra klimamålingerne
  • Mobilitetsinitiativer som ‘Vi cykler til uddannelse’ og samkørselsprogrammet ‘Samkørsel på ungdomsuddannelser’

Regionsrådet har bevilget 1,4 mio. kr. til denne ambitiøse indsats som en integreret del af Region Syddanmarks klimastrategi.