Historisk fald i ledigheden i Fredericia
Et øget fokus på arbejdsmarkedsindsatser giver fald i ledigheden
På trods af godt et år med Corona restriktioner, suspension af beskæftigelsesindsatsen og en væsentlig øget tilgang af ledige, er det lykkedes Fredericia Jobcenter at bringe ledigheden godt ned.
Fredericias ledighed er faldet fra 4,9% til 4,3% på en måned – det er historisk. Til sammenligning er der på landsplan sket et fald fra 4,5% til 4%.
“De seneste år har jobcentret arbejdet intensivt og målrettet med at omsætte de politiske visioner til konkrete handlinger og det store arbejde ser nu ud til at give effekt. Vores mål er få ledigheden ned på landsgennemsnittet inden udgangen af 2022. Det er tæt på. Det er glædeligt og det er historisk for Fredericia. Vi er ikke i mål endnu, men vi er godt på vej. Det er et langt sejt træk, men vi skal nok komme helt i mål. Som by kan vi være stolte af, at vores lokale jobcenter arbejder offensivt på at yde deres bedste og være en god sparringspartner for både borgere og virksomheder”, siger formand i Social og Beskæftigelsesudvalget Peder Tind.
Siden februar 2021 har Jobcenteret fået flere virksomhedskonsulenter ansat. Det er med til at øge fokus på den virksomhedsrettedes indsats, så der er endnu flere ledige, der kommer i beskæftigelse.
“Der ligger en stor indsats bag denne fremgang. Det er blandt andet i kraft af et styrket samarbejde med erhvervslivet, uddannelsesinstitutioner og fagforeninger. Fredericias virksomheder har øje for den lokale arbejdskraft og det skal vi også sikre, at virksomhederne får fremover. Jeg glæder mig på byens vegne over resultatet. Det er godt for borgere og virksomheder i Fredericia. Der skal også lyde en stor ros til medarbejdere for deres omstillingsparathed i en svær tid. Det viser, at den vision, vi i udvalget satte i søen for fire år, ser ud til at have den effekt, vi gik efter“, siger John Nyborg, næstformand i Social og beskæftigelsesudvalget.
Faldet i ledigheden er sket blandt andet på grund af det arbejder, der fulgte efter Analysegruppens arbejde i 2018. “Det tager tid og ressourcer at forandre og udvikle en så stor afdeling i kommunen. Vi vil gerne, at borgerne mærker forandringen, så snart vi politikere beslutter noget, men medarbejderne skal også omstille sig og klædes på til nye roller og kompetencer. Det er glædeligt, at det nu kan ses, at vi er godt på vej Især er jeg glad for at antallet af klager er faldet markant i perioden. Vi er lykkes med at møde borgerne på en bedre måde. Det viser, at man godt kan begge dele samtidig. Arbejde med faglighed og styring – og møde borgerne hvor de er på en menneskelig måde, så det fælles mål kan nås”, siger Inger Nielsen, udvalgsmedlem af Social og Beskæftigelsesudvalget